Αποκάλυψη!! Πως να διαλέξετε τις καλύτερες φράουλες από το ράφι του σούπερ μάρκετ!! Το μέγεθος δεν είναι το παν!! - celebs.gr
ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑ

Αποκάλυψη!! Πως να διαλέξετε τις καλύτερες φράουλες από το ράφι του σούπερ μάρκετ!! Το μέγεθος δεν είναι το παν!!

Με τον ζεστό καιρό και με τον άπλετο ήλιο πολύ άνθρωποι θα θελήσουν να φάνε ένα μπολ με δροσερές φράουλες. Πολλοί άλλοι θα προτιμήσουν να χρησιμοποιήσουν τις φράουλες με άλλους τρόπους όπως π.χ. σε γλυκά.

Όμως όπως όλα τα φρούτα έτσι και οι φράουλες έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Οι φράουλες μπορεί να διαφέρουν στο μέγεθος, στην γλυκύτητα, την υφή και την ποιότητα.

Όμως ποια είναι αυτά τα σημάδια που μπορούν να σε κάνουν να καταλάβεις ποίες φράουλες θα έχουν την καλύτερη γεύση μόνο κοιτώντας τες στο ράφι του μανάβικου η του σούπερ μάρκετ.

Το Good Housekeeping Institute (GHI) τώρα αποκαλύπτει πως να μπορείς να ξεχωρίζεις τις καλύτερες φράουλες- και οι ειδικοί λένε ότι το μέγεθος δεν είναι πάντα το παν.

1.Να διαλέγετε τις πιο κόκκινες φράουλες

Οι πιο κόκκινες φράουλες είναι αυτές που είναι οι πιο ώριμες και οι πιο γλυκές. Οι ειδικοί λένε ότι οι φράουλες δεν ωριμάζουν περαιτέρω μόλις συγκομιστούν από το χωράφι οπότε καλό θα είναι να αποφεύγετε να αγοράσετε φράουλες που έχουν άσπρο κοτσάνι. Να ψάχνετε για φράουλες που δείχνουν φρέσκες με λαμπερό πράσινο κοτσάνι.

Small strawberries tend to have more flavour than large ones, according to experts from Good Housekeeping Institute

2. Διαλέγετε φράουλες του τόπου σας.

Σύμφωνα με το GHI καλό θα είναι να αγοράζετε φράουλες που παράχθηκαν σε μέρος όσο το δυνατό πιο κοντά σε εσάς. Αυτό το προτείνουν διότι οι φράουλες αυτές είναι πιο πιθανό να έχουν συλλεχθεί πιο πρόσφατα και να είναι πιο φρέσκες από τις άλλες. Οι φρέσκες φράουλες θα έχουν καλύτερη γεύση από αυτές οι οποίες έκαναν ταξίδι εκατοντάδων η και χιλιάδων χιλιομέτρων.

The reddest berries are often the sweetest, according to GHI, so avoid those that are white around the stem

3. Να διαλέγετε τις μικρότερες φράουλες.

Όσο πιο μικρές είναι οι φράουλες τόσο περισσότερο γεύση έχουν. Τα μεγαλύτερα φρούτα είναι συνήθως και πιο άνοστα και έχουν περισσότερο γεύση νερού. Επίσης να προσπαθείτε να διαλέγετε φράουλες που δεν έχουν χτυπήματα η σημάδια.

 

Πηγή:www.dailymail.co.uk

Επεξεργασία-μετάφραση:www.celebs.gr

 

Leave a Comment