Είναι το εμβόλιο κατά του ιού HIV έτοιμο;;; Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ αποτελέσματα!! - celebs.gr
ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑ

Είναι το εμβόλιο κατά του ιού HIV έτοιμο;;; Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ αποτελέσματα!!

Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι βρίσκονται στο δρόμο να κατασκευάσουν τελικά ένα εμβόλιο κατά του ιού HIV, 35 χρόνια από την στιγμή που η επιδημία αυτή ξεκίνησε.

Τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν, έδειξαν ότι η χορήγηση ενός καινούριου φαρμάκου, που παρασκεύασαν οι επιστήμονες, σε μαϊμούδες μπόρεσε να σταματήσει την μόλυνση των 2/3 του πληθυσμού αυτών από τον ιό του HIV. Επίσης μελέτες έδειξαν ότι το συγκεκριμένο φάρμακο ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σύστημα σε 400 υγιής ενήλικες που δόθηκε.

The new vaccine stopped two thirds of monkeys tested from getting infected, leaving scientists hopeful (file photo)

Μόλις 4 εμβόλια κατά του HIV έχουν δοκιμαστεί μέχρι τώρα σε ανθρώπους, κάνοντας τις συγκεκριμένες δοκιμές ένα μεγάλο βήμα σύμφωνα με επιστήμονες ινστιτούτων όπως το Harvard και το MIT.

Στις δοκιμές που γίνανε, εμβολιασμένες μαϊμούδες εκτέθηκαν στην ασθένεια του HIV έξι φορές και μόλις το 1/3 αυτών μολύνθηκε.

Σε δοκιμές οι οποίες ονομάζονται “Imbokodo”,  μια λέξη που στην γλώσσα των Zulu σημαίνει πέτρα, επιστήμονες ξεκίνησαν να χορηγούν το καινούριο εμβόλιο σε 2.600 γυναίκες στην Νότιο Αφρική.

As well as only infecting a third of monkeys tested, the new drug boosted the immune system of 400 healthy adults tested (file photo) 

Οι γυναίκες οι οποίες θα συμμετέχουν στο πείραμα θεωρούνται ότι διατρέχουν άμεσο κίνδυνο να μολυνθούν από την ασθένεια του AIDS. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα έχουν εμφανιστεί κατά το έτος 2021.

They have also begun to test the new drug on 2,600 women 'at risk' in southern Africa and hope to get results by 2021

Ο Dan Barouch, Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Harvard, που είναι υπεύθυνος της έρευνας δήλωσε: ” Αυτά τα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση του ιού. Το εμβόλιο βρέθηκε ότι έχει την ικανότητα να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ανθρώπων και μαϊμούδων, ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μπορεί να παρέχει προστασία της τάξεως του 67%  όταν έγινε μεγάλη έκθεση μαϊμούδων στο ιό.  Αυτά τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά. Τώρα περιμένουμε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα της φάσης 2b Imbokodo, η οποία θα κρίνει αν το συγκεκριμένο εμβόλιο θα μπορέσει να προστατέψει την ανθρωπότητα από την δολοφονική ασθένεια του AIDS.”

Πηγή:www.dailymail.co.uk

Επεξεργασία-μετάφραση:www.celebs.gr

 

 

Leave a Comment