Γνωστά φάρμακα καρδιοπαθειών και υψηλής πίεσης αποσύρονται για υποψίες πρόκλησης ΚΑΡΚΙΝΟΥ!! Δείτε ποία είναι!! - celebs.gr
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

Γνωστά φάρμακα καρδιοπαθειών και υψηλής πίεσης αποσύρονται για υποψίες πρόκλησης ΚΑΡΚΙΝΟΥ!! Δείτε ποία είναι!!

Κοινά φάρμακα που λαμβάνονται από ασθενής με υψηλή πίεση και καρδιακά προβλήματα αποσύρονται από την αγορά καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι αυτά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Βρετανοί επιστήμονες σήμερα προειδοποίησαν τον κόσμο για το πως η κατασκευή του valsartan έχει προκαλέσει την πρόσμειξη μιας επικίνδυνης ουσίας σε πολλά φάρμακα.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων και Υγείας αποκάλυψε τα λάθος βήματα που κάνουν, οι Κινέζικες εγκαταστάσεις μιας εταιρείας, στην παραγωγή της συγκεκριμένης δραστικής ουσία.

Η ακαθαρσία αυτή που περιέχεται στο valsartan έχει αποδειχτεί ότι προκαλεί καρκινογένεση σε διάφορα ζώα. Τώρα οι ειδικοί στα θέματα υγείας προσπαθούν να καταλάβουν το αντίκτυπο που είχε η κυκλοφορία του valsartan και τις παρενέργειες που πιθανόν να προκαλεί.

British pharmacists were today warned a change in how valsartan is manufactured has caused a dangerous impurity in several medications

Πρόκειται να γίνει απόσυρση των φαρμάκων που περιέχουν την συγκεκριμένη ουσία, αλλά και περαιτέρω βαθύτερη εξέταση στα φάρμακα που περιέχουν το valsartan για την εξαγωγή καλύτερων συμπερασμάτων για την επίδραση τους στους ασθενείς. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχτεί ότι βλάπτει τους ανθρώπους με κάποιον τρόπο.

Το valsartan είναι ένα φάρμακο ευρέως χρησιμοποιούμενο και συνταγογραφούμενο για τους ασθενείς που θέλουν να αντιμετωπίσουν την υψηλή πίεση και την καρδιακή ανεπάρκεια. Πολλές φορές προτείνεται στους ανθρώπους που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή.

Ο Doris Stenved, που είναι υπεύθυνος στον Δανέζικο Οργανισμό Φαρμάκων δήλωσε: ” Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απειλή για τους ασθενείς όμως γνωρίζουμε από δοκιμές σε ζώα ότι το μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς επιδράσεις του valsartan στους ανθρώπους ξέρουμε όμως ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει μέσα σε φάρμακα.”

Πηγή:www.dailymail.co.uk

Επεξεργασία-μετάφραση:www.celebs.gr

Leave a Comment