Ο τείχος της ντροπής!! Πόλη εμφανίζει τις φωτογραφίες των κατοίκων, που χρωστάνε λεφτά, σε τεράστιες μπλε πινακίδες!! - celebs.gr
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο τείχος της ντροπής!! Πόλη εμφανίζει τις φωτογραφίες των κατοίκων, που χρωστάνε λεφτά, σε τεράστιες μπλε πινακίδες!!

Σε μια πόλη αποφάσισαν πλέον τους πεισματάρηδες ανθρώπους, που χρωστάνε λεφτά, να τους κάνουν ρεζίλι δείχνοντας τα πρόσωπα τους και τα προσωπικά τους στοιχεία σε μεγάλα ταμπλό τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα σε στάσεις λεωφορείων.

Ο “τείχος της ντροπής”  δημιουργήθηκε στην πόλη Fuyang Yingquan της επαρχίας Anhui της Κίνας τον Ιούνιο σαν μια κίνηση για να κάνουν τους δανειολήπτες, που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους σε νόμιμες υποθέσεις, να πληρώσουν.

Η νέα τακτική αποδείχτηκε να έχει κάποια αποτελέσματα μέχρι στιγμής- τουλάχιστον ένας δανειολήπτης εμφανίστηκε και πλήρωσε τα χρωστούμενα του.

The 'wall of shame' was established by the Fuyang Yingquan People's Court court in Anhui province in June as part of a move to guilt borrowers who have failed to pay off debts

Τα ονόματα, τα πρόσωπα και τα προσωπικά στοιχεία 30 οφειλετών, οι οποίο ονομάζονται “lao lais” στην Κινά, βρίσκονται τυπωμένα σε μπλε φωτεινές ταμπέλες οι οποίες είναι τοποθετημένες σε στάσεις λεωφορείων σε ολόκληρη την πόλη. Το δικαστήριο πρόκειται να αλλάζει και να ανανεώνει τις πινακίδες με νέα ονόματα κάθε μήνα.

Όταν ο οφειλέτης αποφασίσει να πληρώσει, μια μεγάλη σημείωση με τις λέξεις ” το χρέος πληρώθηκε” θα καλύπτει τα προσωπικά στοιχεία του ατόμου.

The names, faces and personal details of 30 debtors, referred as 'lao lais' in China, were plastered in large, clear print on bright blue posters at bus stops across the city

Ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου από την Fuyang Yingquan  δήλωσε ” Οι πρώτες φουρνιές οφειλετών που θα κοινοποιηθούν δημόσια τα στοιχεία τους είναι πιο αντιπροσωπευτικές της ομάδας- περιλαμβάνουν οφειλέτες οι οποίοι είτε είναι γηραιότεροι είτε έχουν πολλά λεφτά.”

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό που έχει στην κατοχή του κάποιος από τους δανειολήπτες είναι 3.2 εκατομμύρια yuan (300.000 ευρώ) και ο γηραιότερος από αυτούς είναι στην ηλικία των 60 ετών.

Once the defaulter has paid up, a large notice with the words 'Payment Fulfilled' would cover up the person's details. So far, at least one person has come forward and repaid his loan

Επιπλέον, τα ονόματα των δανειοληπτών πρόκειται να εμφανίζονται σε αφίσες και ταμπλό κοντά σε τράπεζες και κοινωνικά κέντρα.

Το δικαστήριο ευελπιστεί αυτή η νέα τακτική να μπορέσει να λυγίζει τους οφειλέτες. Ελπίζουν να καταφέρουν να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Πηγή:www.dailymail.co.uk

Επεξεργασία-μετάφραση:www.celebs.gr

Leave a Comment