ΠΡΟΣΟΧΗ!! Επικίνδυνα βακτήρια κυκλοφορούν στα κατεψυγμένα λαχανικά!! Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε!! - celebs.gr
ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Επικίνδυνα βακτήρια κυκλοφορούν στα κατεψυγμένα λαχανικά!! Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε!!

Οι ειδικοί στα θέματα υγείας χθες προειδοποίησαν ότι το κατεψυγμένο καλαμπόκι ίσως κρύβεται πίσω από τους 9 θανάτους που συνέβησαν στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό.

Οι εξετάσεις που έγιναν στα εργαστήρια έδειξαν ότι το λαχανικό αυτό είναι ένοχο για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων λιστερίωσης που συνέβησαν σε ολόκληρη την ήπειρο.

Τα υπουργεία υγείας διάφορων χωρών προειδοποιούν τους ανθρώπους να σιγουρεύονται ότι μαγειρεύουν όλο το κατεψυγμένο καλαμπόκι πριν να το καταναλώσουν- ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν.

Μια ντουζίνα περιπτώσεων λιστερίωσης, οι οποίες ξεκινούν με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, έχουν καταγραφεί σε όλη την Ευρώπη από το 2015.

Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την ασθένεια είναι η Αυστρία,το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία, η Φιλανδία και η Σουηδία με περισσότερες από 47 υποθέσεις συνολικά.

The Food Standards Agency yesterday revealed that frozen sweetcorn is thought to be behind an ongoing outbreak of listeriosis, which can kill

Μόλις προχτές αποκαλύφτηκε ότι από αυτές τις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί τουλάχιστον εννέα άτομα έχουν πεθάνει.

Οι δοκιμές που έγιναν έδειξαν ότι το παγωμένο καλαμπόκι ήταν η αιτία της μόλυνσης στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο το κατεψυγμένο σπανάκι και τα κατεψυγμένα φασόλια και αυτά βρέθηκαν ότι κουβαλάνε την ασθένεια η οποία χτύπησε δύο άτομα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την λιστερίωση είναι η καλή υγιεινή των τροφίμων. Είναι απαραίτητο να μαγειρεύετε όλα σας τα κατεψυγμένα λαχανικά πριν να τα καταναλώσετε ακόμα και αν είναι να τα προσθέσετε στην σαλάτα.

Πηγή:www.dailymail.co.uk

Επεξεργασία-μετάφραση:www.celebs.gr

Leave a Comment