Προσοχή!! Ποίοι "αθώοι" χυμοί βρέθηκαν ότι έχουν περισσότερη ζάχαρη από ότι η Coca Cola!!! Να τους αποφεύγετε! - celebs.gr
ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑ

Προσοχή!! Ποίοι “αθώοι” χυμοί βρέθηκαν ότι έχουν περισσότερη ζάχαρη από ότι η Coca Cola!!! Να τους αποφεύγετε!

Αυτοί που ζορίζονται να καταναλώσουν την ημερήσια συνιστώμενη μερίδα φρούτων και λαχανικών, συχνά καταφεύγουν στην λύση των χυμών για να λάβουν τις θρεπτικές αξίες αυτών με την μικρότερη δυνατή προσπάθεια.

Πολύ συχνά όμως αυτοί οι χυμοί είναι γεμάτοι από ζάχαρη- με μερικούς από αυτούς να περιέχουν έως και 2.4 γραμμάρια περισσότερης ζάχαρης στα 100ml  από ότι περιέχει Coca Cola της ίδιας ποσότητας.

Από τις μεγαλύτερες περιεκτικότητες σε ζάχαρη έχει ο “αθώος” χυμός ροδιού όπως αποκάλυψε μια σχετική έρευνα. Γίνονται πολλές διαφημίσεις σχετικά με το πόσο καλοί για τον οργανισμό μας είναι χυμοί που είναι φτιαγμένοι από ρόδι, ασαΐ και μπλε μύρτιλο καθώς περιέχουν τα καλύτερα σούπερ φρούτα του κόσμου.

Smoothies are often laden with sugar – with some containing up to 2.4g more than Coca-Cola per 100ml

Όμως είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι η συνιστώμενη μερίδα των συγκεκριμένων χυμών, η οποία είναι 250ml, περιέχει 33 γραμμάρια ζάχαρης, μια ποσότητα που είναι μεγαλύτερη κατά 3 γραμμάρια από την ημερήσια συνιστώμενη κατανάλωση ζάχαρης για έναν ενήλικα, και όλα αυτά με μόνο ένα ποτήρι χυμού. Ανά 100ml, ο χυμός αυτός περιέχει 13 γραμμάρια ζάχαρης. Άλλοι χυμοί που βρέθηκαν να περιέχουν πολύ ζάχαρη είναι χυμός ανανά, μπανάνα, καρύδα, μάνγκο και τροπικά φρούτα.

Αυτοί είναι οι χυμοί που περιέχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ζάχαρης. Στα αριστερά αναγράφεται το όνομα του χυμού και στα δεξιά τα γραμμάρια ζάχαρης που αυτός περιέχει ανά 100ml.

Οι ειδικοί στα θέματα υγείας συνιστούν να ελέγχουμε την περιεκτικότητα ζάχαρης των χυμών, και γενικότερα των τροφίμων, που καταναλώνουμε καθώς πολλά “αθώα” προϊόντα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα σε μεγάλες ποσότητες.

Πηγή:www.dailymail.co.uk

Επεξεργασία-μετάφραση:www.celebs.gr

 

Leave a Comment