Σε δηλητηριάζει το αμάξι σου;; Εκατομμύρια οδηγοί εκτίθενται σε τοξικό αέρα λόγω ελαττωματικών συστημάτων εξαερισμού!! - celebs.gr
ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑ

Σε δηλητηριάζει το αμάξι σου;; Εκατομμύρια οδηγοί εκτίθενται σε τοξικό αέρα λόγω ελαττωματικών συστημάτων εξαερισμού!!

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν δείξανε, ότι πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων ίσως δηλητηριάζονται καθημερινά από τα προβληματικά συστήματα εξαερισμού των αμαξιών τους. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά συστήματα εξαερισμού από τον αέρα που ανακυκλώνουν αφαιρούν μόλις το 1% των τοξικών σωματιδίων αυτού, με το υπόλοιπο 99% να εισέρχεται στο αναπνευστικό μας σύστημα.


Οι οδηγοί που έχουν Ford Fiesta, Volkswagen Polo και Toyota C-HR είναι πολύ πιθανό να εισπνέουν εκατομμύρια τοξικά σωματίδια με κάθε αναπνοή τους.

Οι ερευνητές της Emissions Analytics, ειδικοί στον τομέα των δοκιμών και των δεδομένων για επιστημονικές μετρήσεις, ανέλυσαν τον αέρα που βρίσκεται μέσα σε 11 αυτοκίνητα για να εξετάσουν πόσο αποτελεσματικά ήταν τα συστήματα εξαερισμού για την απομάκρυνση των επιβλαβών σωματιδίων.

Ford's Fiesta, the best selling car in the UK last year, caught just 40 per cent of toxic particles 

Από το Toyota C-HR, οικογενειακό αυτοκίνητο που προτιμούν αρκετοί άνθρωποι, αφαιρέθηκε μόλις το 1% των τοξικών σωματιδίων, ενώ από το VW Polo,γνωστό ως το πρώτο αυτοκίνητο νέων οδηγών, αφαιρέθηκε το 35% !

Σε αντίθεση, από το Meredes-Benz E-class αφαιρέθηκε το 90 τοις εκατό της ρύπανσης, ακόμα και με βαριά κίνηση.
Το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο για τον περασμένο χρόνο στην Βρετανία “Ford Fiesta” αφαίρεσε μόλις 40% των σωματιδίων σε μολυσμένο δρόμο.

Family favourite: The Toyota C-HR filtered out one per cent of pollutants, making it the worst performer

Η ρύπανση προέρχεται κυρίως από καυσαέρια άλλων αυτοκινήτων, και τα τοξικά σωματίδια που εισέρχονται έχουν άμεση σχέση με το άσθμα και άλλες ασθένειες.

Ο Nick Molden, Διευθύνων Σύμβουλος της Emissions Analytics, αποκάλυψε πώς τον άφησε άναυδο το πόσο ακατάλληλα ήταν τα συστήματα εξαερισμού.

Ανέφερε επίσης ότι κατά την άποψη του το μείζον πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε εξ’αρχής έλεγχος από την κυβέρνηση όσον αφορά τα συστήματα φιλτραρίσματος.

The Volkswagen Polo, a popular first car for learners in Britain, removed 35 per cent of particles

Η εταιρεία του βρήκε πάνω από 57.000 τοξικά σωματίδια σε κάθε κυβικό εκατοστό σε δείγματα αέρα στην άκρη του δρόμου. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί αναπνέουν πάνω από 28 εκατομμύρια σωματίδια σε μία αναπνοή τους.

Πηγή:www.dailymail.co.uk

Επεξεργασία-μετάφραση:www.celebs.gr

Leave a Comment