Συγκλονιστικό! Πασίγνωστο φάρμακο που έχουμε όλοι στα ντουλάπια μας ίσως δώσει τέλος στην νόσο του Αλτσχάιμερ!! - celebs.gr
ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑ

Συγκλονιστικό! Πασίγνωστο φάρμακο που έχουμε όλοι στα ντουλάπια μας ίσως δώσει τέλος στην νόσο του Αλτσχάιμερ!!

Σύμφωνα με μια καινούρια έρευνα που πραγματοποιήθηκε, είναι πιθανό η ασπιρίνη να μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ και ακόμα και να καθυστερεί και την εξέλιξη της ασθένειας αυτής.

Σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, βρέθηκε ότι ακόμα και οι μικρές δόσεις του πασίγνωστου αυτού χαπιού μπορούσαν να καταστρέψουν τις “κακές” πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για το θάνατο των νευρώνων στον εγκέφαλο.

Για χρόνια ολόκληρα, οι επιστήμονες προσπαθούσαν να βρούνε τρόπο να ενεργοποιήσουν κύτταρα “καθαρισμού” που να απομακρύνουν από τον εγκέφαλο μας τα “απορρίμματα” και να καθυστερούν την ασθένεια.

Τώρα, μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Rush που βρίσκεται στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, ίσως έχει βρει τη λύση στο δύσκολο αυτό πρόβλημα να υπάρχει στο δημοφιλές παυσίπονο.

Οι άνθρωποι του πανεπιστημίου είναι αισιόδοξοι ότι τα ίδια αποτελέσματα θα βρεθούν και στις δοκιμές στους ανθρώπους- δίνοντας ένα τέλειως διαφορετικό ρόλο σε ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα του κόσμου.

Aspirin could reduce Alzheimer's pathology by activating a chemical called PPARA, switching on a protein called TFEB, which triggers a cascade of 'cleaning' chemicals called lysosomes

Αυτή τη στιγμή εκατομμύρια ανθρώπων παίρνουν μικρές δόσεις αυτού του “θαυματουργού χαπιού” για να μειώσουν το ρίσκο άνοιας, εμφάνισης καρκίνου καθώς και εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Το χάπι αυτό μειώνει τις φλεγμονές- την σωματική διαδικασία που πυροδοτεί τις πιο θανατηφόρες ασθένειες.

Η νέα έρευνα βρήκε στοιχεία που δείχνουν ότι η ασπιρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαριστεί η βήτα αμυλοειδής πρωτεΐνη που υπάρχει στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου. Ο ιππόκαμπος αποτελεί μία εγκεφαλική δομή που είναι μέρος του μεταιχμιακου συστήματος.  Συμμετέχει στη μεταφορά πληροφοριών από τη βραχυπρόθεσμη μνήμη στη μακροπρόθεσμη και την πλοήγηση στο χώρο.

Πάντως οι ακριβείς αίτιες της πρόκλησης της ασθένειας του Αλτσχάιμερ, αλλά και οι παράγοντες που την κάνουν να εξελίσσεται, είναι ακόμα άγνωστοι.

Πηγή:www.dailymail.co.uk

Επεξεργασία-μετάφραση:www.celebs.gr

Leave a Comment