Θέλετε να μειώσετε τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου σας κατά 16%; Αυτός είναι ο τρόπος!!! - celebs.gr
ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΓΕΙΑ

Θέλετε να μειώσετε τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου σας κατά 16%; Αυτός είναι ο τρόπος!!!

Σύμφωνα με μια καινούρια έρευνα που πραγματοποιήθηκε αποκαλύφτηκε ότι αν πίνεις τουλάχιστον έξι κούπες καφέ κάθε μέρα αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες σου να πεθάνεις πρόωρα.

Οι ερευνητές λένε ότι αυτοί που πίνουν 6 η 7 κούπες καφέ την ημέρα έχουν 16% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αρρώστια μέσα σε δέκα χρόνια, σε σχέση με αυτούς που δεν πίνουν ποτέ τους καφέ.

Ο καφές πολύ καιρό τώρα συνδέεται με την καταπολέμηση καρδιακών νοσημάτων, του καρκίνου, της άνοιας, του διαβήτη και της κατάθλιψης.

Οι ερευνητές, οι οποίοι είναι από διάφορα ινστιτούτα του Ηνωμένου Βασιλείου, λένε ότι ελπίζουν οι ανακαλύψεις του να δώσουν επιβεβαίωση ότι ο καφές μπορεί να είναι μέρος μια υγιεινής δίαιτας.

Drinking six to seven cups of coffee per day could decrease your chances of early death by as much as 16 percent, a new study has revealed

Για να πραγματοποιηθεί αυτή η έρευνα η ομάδα των επιστημόνων έκανε μελέτες σε περισσότερους από 500,000 Βρετανούς ηλικίας 38 μέχρι 73 ετών από την περίοδο 2006 μέχρι και το 2016.

Οι ερευνητές ρώτησαν τους ανθρώπους πόσες κούπες καφέ πίνουν την ημέρα αλλά και τον τύπο καφέ που πίνουν. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι οι άνθρωποι που έπιναν πάρα πολλούς καφέδες την ημέρα ήταν καλύτερα στην υγεία τους.

Για αυτούς που πίνουν 8 κούπες καφέ την ημέρα η και παραπάνω τα ποσοστά θανάτου είναι μειωμένα κατά 14% ενώ τα μικρότερα ποσοστά θανάτου είχαν αυτοί που έπιναν 6 με 7 καφέδες την ημέρα, βλέποντας τα ποσοστά τους να μειώνονται μέχρι και 16%.

2 με 5 καφέδες κάθε ημέρα μειώνουν τα ποσοστά θανάτου κατά 12%, ο ένας καφές την ημέρα μειώνει τα ποσοστά κατά 8% ενώ αυτοί που έπιναν λιγότερο από 1 καφέ την ημέρα είχαν 6 % μειωμένα ποσοστά θανάτου.

Πηγή:www.dailymail.co.uk

Επεξεργασία-μετάφραση:www.celebs.gr

Leave a Comment