Βερναρδάκης: Στο τέλος της ημέρας θα κερδίσουμε τις εκλογές - celebs.gr

Breaking

Βερναρδάκης: Στο τέλος της ημέρας θα κερδίσουμε τις εκλογές

featured image

«Στο τέλος της ημέρας θα κερδίσουμε τις εκλογές»: αυτό υπογραμμίζει, μιλώντας ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, επικαλούμενος μάλιστα τις τάσεις που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Όμως, συμπληρώνει, «αυτό που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει για να επιβεβαιώσει την τάση αυτή είναι, πρώτον, να συνεχίσει κυβερνητικά να νομοθετεί για τις λαϊκές τάξεις και τα δικαιώματά τους και, δεύτερον, να συνεχίσουμε τη δουλειά για τον προοδευτικό πολιτικό πόλο».

Για το τελευταίο περιγράφει, μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τον κυβερνητικό στόχο, «να υπάρξει μια μεγάλη προοδευτική συμπαράταξη. Να δημιουργηθεί ένα πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο απέναντι στη λιτότητα και την ακροδεξιά». Με την ταυτόχρονη επισήμανση, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μετεξελιχθεί σε ένα άχρωμο κόμμα ‘μεσαίας λογικής"».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Στην κριτική του για τη σημερινή Νέα Δημοκρατία, ο Χρ. Βερναρδάκης σημειώνει με έμφαση ότι «δεν είναι το κόμμα του ‘ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού" του Κωνσταντίνου Καραμανλή και σίγουρα, επίσης, δεν είναι το κόμμα του ‘μεσαίου χώρου" του Κώστα Καραμανλή». Αντιθέτως, η αξιωματική αντιπολίτευση, σήμερα, «σε όλα τα ζητήματα ακολουθεί τη συνταγή του ‘σκληρού μνημονίου". Και δεν νομίζω ότι το κρύβει. Το λέει και το υπερασπίζεται», λέει στο Πρακτορείο ο υπουργός Επικρατείας.

Με αυτό το δεδομένο, υπογραμμίζει το διακύβευμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης λέγοντας πως «η μάχη των επόμενων εκλογών θα είναι μια μάχη για την προστασία των κατακτήσεων που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα και την επέκτασή τους απέναντι στο σύστημα που θέλει επαναφορά στο παλιό καθεστώς της κλεπτοκρατίας».

Ερωτηθείς από το Πρακτορείο για την επιδότηση ενοικίου, αναφέρει ότι «είναι μια πρώτη ενέργεια. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα συνολικό σχέδιο παρέμβασης στα ζητήματα της κατοικίας», επιπλέον «θα διαμορφωθεί τελικά ένα λειτουργικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας», διαβεβαιώνει.

Χαρακτηρίζει, τέλος, και νόμιμο και ηθικό το δάνειο Πολάκη. Αντιθέτως, «αυτό που δεν θα ήταν ηθικό και νόμιμο είναι αν η γυναίκα του Π. Πολάκη είχε οφσόρ εταιρεία και έκανε εικονικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με φίλους χρηματοδότες καλύπτοντας, ας πούμε, χρηματοδοτικές της ανάγκες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ