Χαράλαμπος Γώγος: Το πιο πιθανό είναι η νόσος που προκαλεί ο κορονοϊός να μην εξαφανιστεί - celebs.gr

Breaking

Χαράλαμπος Γώγος: Το πιο πιθανό είναι η νόσος που προκαλεί ο κορονοϊός να μην εξαφανιστεί

featured image

Είμαστε σε καλό δρόμο σε σχέση με τον κίνδυνο που υπήρχε να έχουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και οξεία άνοδο της καμπύλης, σχολίασε ο παθολόγος λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, αναφερόμενος στις τελευταίες ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας χθες, για τα κρούσματα από τον ιό.

Αυτή τη στιγμή έχουμε σχετικά μικρά νούμερα, μας ενδιαφέρει να παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο για μία με δύο εβδομάδες, τότε ο κίνδυνος εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων απομακρύνεται και θα μπορούμε να μπούμε σε πλαίσιο σωστής αντιμετώπισης των πασχόντων, εξήγησε ο κ. Γώγος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας την εικόνα το πρωί έξω από τις τράπεζες, ο κ. Γώγος τόνισε πως το πρωί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος για να σηκώσει λεφτά στις τράπεζες κι αυτό πρέπει να σταματήσει γιατί υπάρχει κίνδυνος ένας θετικός να γυρίζει εκεί γύρω να κολλήσουν άνθρωποι που ανήκουν σε πολύ ευαίσθητες ομάδες.


«Αυτό που επείγει στη χώρα μας, που έχουμε μικρό αριθμό κρουσμάτων, είναι η σωστή αντιμετώπιση των νέων κρουσμάτων, κάτι που γίνεται, και η απομόνωση όλων ούτως ώστε να αποφεύγεται η μετάδοση στον υπόλοιπο πληθυσμό» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τέλος εάν ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει, ο κ. Γώγος εκτίμησε πως το πιο πιθανό είναι αυτή η νόσος να μην εξαφανιστεί, γιατί προσομοιάζει με άλλες ιώσεις που έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν και γιατί και η ανοσία που αφήνει δεν φαίνεται να είναι τόσο ισχυρή. Το σημαντικό, εξήγησε, είναι να βρεθεί εμβόλιο ώστε να προκληθεί ανοσία στον πληθυσμό και να ελαττωθούν τα κρούσματα.

«Στις αρχές του επόμενου χρόνου θα έχουμε εικόνα» κατέληξε. 

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ