Κορονοϊός: Ένταξη στις πληττόμενες επιχειρήσεις ζητούν τα καθαριστήρια - celebs.gr

Breaking

Κορονοϊός: Ένταξη στις πληττόμενες επιχειρήσεις ζητούν τα καθαριστήρια

featured image

Την ένταξή τους στα μέτρα για τις πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις ζητούν οι επαγγελματίες των στεγνοκαθαριστηρίων και των βιομηχανικών πλυντηρίων υποστηρίζοντας ότι αν και λειτουργούν, έχει εκμηδενιστεί ο τζίρος τους.

Ζητούν την αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων με ΚΑΔ 9601 ή τουλάχιστον στην ένταξή τους στις πληττόμενες επιχειρήσεις με τα προνομία που έχουν οι επιχειρήσεις που εξ αρχής εντάχθηκαν στις πληττόμενες, που σημαίνει να έχουν την κρατική υποστήριξη από τον Μάρτιο.

«Η εκτίμηση μας είναι ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να χειριστεί εξαιρετικά το όλο θέμα σε επίπεδο υγείας αλλά και σε επίπεδο οικονομίας» αναφέρει σχετική επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών που προσθέτει τα εξής:

«Πιστεύουμε ότι εκ παραδρομής δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική αλλά και στις ανανεωμένες λίστες των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί ο κλάδος των καθαριστηρίων. Όμως επί της ουσίας θα έπρεπε αφενός για οικονομικούς αλλά και για λόγους υγείας και ασφάλειας να έχουν παραμείνει κλειστά ο ΚΑΔ 9601  των καθαριστηρίων και βιομηχανικών πλυντηρίων.

Τα βιομηχανικά πλυντήρια δεν έχουν πραγματικά κανένα απολύτως λόγο λειτουργίας δεδομένου ότι το σύνολο των πελάτων τους όπως εστιατόρια, κομμωτήρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχείακλπ είναι κλειστά.


Τα στεγνοκαθαριστήρια αγγίζουν πτώση άνω του 95%, που είναι καταστροφική δεδομένου ότι αφορά παροχή υπηρεσιών που σημαίνει ότι έχει δουλειά για λιγότερο από το 10% του προσωπικού ενώ καμία από τις υφιστάμενες δυνατότητες δεν δίνει λύση. Το κόστος λειτουργίας μας είναι πάρα πολύ υψηλό και μη ελαστικό. Δεδομένου ότι προερχόμαστε από κρίση αυτό οδηγεί σε οικονομική ασφυξία.

Ταυτόχρονα η λειτουργία του κλάδου μας είναι επικίνδυνη και για την μετάδοση του ιού αφού δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές λειτουργίας και έγκειται στην αντίληψη του κάθε επιχειρηματία να αναζητήσει τρόπους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Ζητάμε την αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων με ΚΑΔ 9601, ή τουλάχιστον στην ένταξη μας στις πληττόμενες επιχειρήσεις με τα προνομία που έχουν οι επιχειρήσεις που εξ αρχής εντάχθηκαν στις πληττόμενες,, που σημαίνει να έχουμε την κρατική υποστήριξη από τον Μάρτιο όπως άλλωστε επιβάλουν  και οι τζίροι μας».

Η σχετική κοινή πρωτοβουλία -όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- για την κατάθεση του σχετικού αιτήματος για ένταξη στην περίμετρο έγινε από τις μεγαλύτερες αλυσίδων στεγνοκαθαριστηρίων της χώρας Stegno Drops, Alfa Cleaners, αλλά και της πανελλήνιας ομοσπονδίας καθαριστηρίων.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ