Η ΑΕΚ ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία της UEFA - celebs.gr

Breaking

Η ΑΕΚ ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία της UEFA

featured image

Αν και πέρασε δύσκολα χρόνια με τον υποβιβασμό και την απουσία από την Ευρώπη, η ΑΕΚ είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ πλέον στη βαθμολογία της UEFA.

Τον Μάιο του 2013 η Ένωση υποβιβάστηκε στη Β» και από εκεί πήγε κατευθείαν στη Γ» Εθνική, μένοντας εκτός Ευρώπης για τρία χρόνια. Παρ» όλα αυτά, από τη στιγμή που επέστρεψε κατάφερε να μαζέψει τόσους βαθμούς, ώστε να ξεπερνάει πλέον τον ΠΑΟΚ.

Σε αυτό στάθηκε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της Ένωσης, Ανδρέας Δημάτος, ο οποίος… κατέχει όσο λίγοι στην Ελλάδα το θέμα της ευρωπαϊκής βαθμολογίας και ανέλυσε μέσω Facebook το πώς έχουν τα πράγματα.

«Με την ελπίδα ότι η μπάλα δεν θα αργήσει να κυλήσει και πάλι στο χορτάρι…

Με την ευχή ότι όλοι θα βγούμε καλά και δυνατοί και από αυτή τη δοκιμασία σε όλα τα επίπεδα…

Με δεδομένο ότι η τρέχουσα και η επόμενη αγωνιστική σεζόν εκ των πραγμάτων θα έρθουν πολύ κοντά…

Ας εξετάσουμε λίγο τα ευρωπαϊκά δεδομένα για την ΑΕΚ, τα οποία περικλείονται στις εξής επικεφαλίδες:

1) Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στη διάρκεια της εφετινής ευρωπαϊκής σεζόν με τον πρόωρο αποκλεισμό από το Europa League να ανέβει ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία της UEFA και από τη θέση 92 στην οποία ολοκληρώνει τη σεζόν να βρισκόταν 20 με 30 θέσεις πιο ψηλά με μια αξιοπρεπή παρουσία στη φάση των ομίλων

2) Η ΑΕΚ έχει μπροστά της δύο ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις στις δύο προσεχείς ευρωπαϊκές σεζόν, που θα καθορίσουν και το πόσο επιτυχημένη θα είναι τελικά η επιστροφή της στις διοργανώσεις της UEFA. Kαι εφέτος και του χρόνου θα βγάλει σχεδόν μηδενικές σεζόν και ο στόχος της επιστροφής στο top-50 είναι κάτι παραπάνω από εφικτός

3) Εστω και έτσι και παρά τον πρόωρο εφετινό αποκλεισμό η ΑΕΚ έχει καταφέρει να καλύψει ένα μεγάλο χάντικαπ και από εκεί που είχε βρεθεί στο βυθό της βαθμολογίας της UEFA (Θέση 208), έχει ήδη ανέβει στη δεύτερη θέση της ελληνικής βαθμολογίας ξεπερνώντας τον ΠΑΟΚ!

4) Από τη στιγμή που επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ΑΕΚ είναι δεύτερη σε συγκομιδή ευρωπαϊκών βαθμών πίσω από τον Ολυμπιακό και με δέκα πόντους περισσότερους από τον ΠΑΟΚ!

Για να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Η ΑΕΚ θα τερματίσει την εφετινή σεζόν στη θέση 92 στη βαθμολογία της UEFA, αλλά θα ξεκινήσει την επόμενη στη θέση 71 και αυτό γιατί θα βγάλει από την τρέχουσα 5ετία της την τελευταία μηδενική σεζόν της ευρωπαϊκής της απουσίας.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει την εφετινή σεζόν στη θέση 72 της UEFA αλλά επειδή θα βγάλει τη δεύτερη καλύτερη σεζόν της 5ετίας του, στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν θα βρεθεί στη θέση 81

Η διαφορά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα είναι στα επίπεδα του κάτι λιγότερο από μία ευρωπαϊκή νίκη


Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θέση 34 και με τα σημερινά δεδομένα θα ξεκινήσει του χρόνου από την ίδια περίπου θέση γιατί η φετινή του συγκομιδή λογικά θα ισοδυναμεί με αυτή της σεζόν που θα βγάλει από την πενταετία του.

Βεβαίως ο Ολυμπιακός έχει το περιθώριο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εφετινή ευρωπαϊκή του συγκομιδή

Η ΑΕΚ και φέτος αλλά και του χρόνου θα βγάλει σχεδόν μηδενικές σεζόν από την 5ετία της (του χρόνου θα βγάλει τον ένα βαθμό του αποκλεισμού από τη Σεντ Ετιέν στον τρίτο προκριματικό του Europa της σεζόν 2016-17), κάτι που σημαίνει ότι έχει μπροστά της δύο σεζόν για να επανέλθει στην ευρωπαϊκή της κανονικότητα, αλλά και να καλύψει τη χαμηλή εφετινή της συγκομιδή

Με δύο σεζόν παρόμοιες με εκείνη της σεζόν 2017-18 στο Europa, η AEK θα επιστρέψει στο top 30-40 της Ευρώπης στο οποίο βρισκόταν σταθερά μέχρι την τετραετή ευρωπαϊκή της απουσία.

Με τον συντελεστή των 16.5 πόντων με τον οποίο θα μετάσχει τη νέα χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι θα βρίσκεται στους ισχυρούς στον δεύτερο και τρίτο προκριματικό του Europa και θα κριθεί οριακά η θέση της στην κλήρωση των πλέι οφ, ενώ πιθανότατα θα είναι στους ανίσχυρους σε όλους του προκριματικούς του Champions League, αν μετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το πιο σημαντικό βεβαίως στοιχείο για τον ευρωπαϊκό προγραμματισμό της νέας σεζόν δεν έχει να κάνει τόσο με τους ευρω-συντελεστές, αλλά κυρίως με τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας που θα καθορίσουν και το πώς θα ολοκληρωθεί η εφετινή σεζόν αλλά και το πως θα ξεκινήσει η επόμενη.

Είναι δεδομένο από τώρα ότι το καλεντάρι των καλοκαιρινών προκριματικών των Κυπέλλων Ευρώπης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ισχύσει αλλά δεν ξέρει κανείς αν οι τροποποιήσεις της UEFA θα έχουν να κάνουν μόνο με τις τελικές ημερομηνίες (με μετάθεση της έναρξης διεξαγωγής της φάσης των ομίλων σε Champions και Europa League πιο πίσω ενδεχομένως και από Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη) ή αν θα υπάρξει και αλλαγή στο φορμάτ διεξαγωγής των προκριματικών, αν χρειαστούν περισσότερες ημερομηνίες.

Είναι δεδομένο ότι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη προσαρμογή στις πιεστικές συνθήκες της νέας σεζόν θα παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο για τις ομάδες που θα μετάσχουν στα προκριματικά των δυο διοργανώσεων.

Είναι σίγουρο ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα έχει την παραμικρή σχέση με τα προηγούμενα ακόμα και ως προς τις μεταγραφικές περιόδους και τη δήλωση των ρόστερ για τους καλοκαιρινούς προκριματικούς με αλυσιδωτές τροποποιήσεις που επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή τα διάφορα workshop της UEFA.

Ισως για πρώτη φορά δεν θα υπάρχει καθόλου χρονική απόσταση ανάμεσα στην ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν και την έναρξη της επόμενης με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την προετοιμασία των ομάδων».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ