Τα σημεία - κλειδιά για την αίτηση των 800 ευρώ - celebs.gr

Breaking

Τα σημεία - κλειδιά για την αίτηση των 800 ευρώ

featured image

Τα βασικότερα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν επαγγελματίες και εργαζόμενοι στην υποβολή της αίτησης για το επίδομα των 800 ευρώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr ανέπτυξε ο δημοσιογράφος Ντίνος Σιωμόπουλος στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως ανέφερε, αυτή την περίοδο συμπληρώνονται αιτήσεις μόνο από εργαζόμενους, ενώ για τους εργοδότες θα δημιουργηθεί άλλη πλατφόρμα, τις επόμενες ημέρες, μέσω της ΑΑΔΕ.

Για τους εργαζόμενους, η είσοδος γίνεται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, ενώ τα προσωπικά στοιχεία τους είναι ήδη συμπληρωμένα στη σχετική πλατφόρμα. Το μόνο που θα πρέπει να συμπληρώσουν είναι το προσωπικό τους IBAN, προκειμένου εκεί να τους πιστωθούν τα χρήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος, η καταβολή των 800 ευρώ θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 6 Απριλίου, για όσους έχουν συμπληρώσει ήδη την αίτησή τους. 

Από την πλευρά του ο φοροτεχνικός Ηλίας Χατζηγεωργίου υπογράμμισε ότι ο εργαζόμενος δεν μπορεί ο ίδιος να διορθώσει τα λάθη που ενδεχομένως έχουν γίνει από τον εργοδότη στην αίτηση.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι είναι πολύ πιθανό να δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν θα μπορέσουν να υποβάλουν την αίτησή τους την ημέρα που προβλέπεται βάσει του ΑΦΜ τους.

Βήμα βήμα η διαδικασία για να συμπληρώσετε την αίτηση

Η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr άνοιξε προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις οι εργαζόμενοι που δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης πραγματοποιείται εντός του χρονικού διαστήματος από 1/4/2020 μέχρι και 10/4/2020, ως εξής:

Την 1/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 1 Την 2/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 2 Την 3/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 3 Την 4/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 4 Την 5/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 5 Την 6/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 6 Την 7/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7 Την 8/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8 Την 9/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9 Την 10/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0.

Σύμφωνα με τον αναλυτικό Οδηγό του υπουργείου Εργασίας για να μπείτε στον Μηχανισμό Εφαρμογής των Μέτρων Στήριξης θα το κάνετε με τη χρήση κωδικών του Taxisnet.

Επιβεβαιώστε με την επιλογή «Εξουσιοδότηση» τη συγκατάθεσή σας ώστε η εφαρμογή του Ειδικού Μηχανισμού εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία [https://supportemployees.yeka.gr ] να αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία (ΑΦΜ, Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Έτος Γέννησης) που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του υπουργείου Οικονομικών.Αρχική Οθόνη


Παρέχονται συνοπτικές πληροφορίες για την υποβολή της Δήλωσης και με κλικ στο κουμπί [Υπεύθυνη Δήλωση] μεταβαίνετε στο κύριο μενού.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ: Τα πεδία ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ συμπληρώνονται αυτόματα και προκύπτουν από διασύνδεση με το μητρώο επιχειρήσεωνεργαζόμενων (Τρέχουσα Κατάσταση) του ΠΣ Εργάνη και το μητρώο φυσικών προσώπων της Α.Α.Δ.Ε..

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Τα πεδία ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ συμπληρώνονται υποχρεωτικά και παρέχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης των ενδιαφερομένων με γραπτά μηνύματα (sms) και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail).ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ Για να υποβληθεί η Δήλωση Εργαζόμενου πρέπει απαραίτητα, να έχει προηγηθεί, η Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη, η οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον εργαζόμενο που θέλει να υποβάλλει τη Δήλωση. Τότε τα στοιχεία του εργοδότη (ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ, ΑΦΜ και ΑΜΕ) συμπληρώνονται αυτόματα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη. Στις περιπτώσεις που περισσότεροι εργοδότες έχουν κάνει Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων για τον υποβάλλοντα εργαζόμενο, τότε από τη λίστα «Επιλογή Υπεύθυνης Δήλωσης» ο εργαζόμενος επιλέγει τον εργοδότη που επιθυμεί να συμπεριλάβει στη δήλωση.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΛΩΣΗΣ: Τα πεδία: α) ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, β) Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση έχει ανασταλεί [. . .] και γ) Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση λυθεί από 1/3/2020 έως και 20/3/2020 [ . . .] με [. . .] την [. . .], συμπληρώνονται αυτόματα σύμφωνα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Τα πεδία που αναφέρονται σε μίσθωση πρώτης κατοικίας, α) ΜΙΣΘΩΝΩ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ β) ΑΦΜ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ γ) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ και δ) Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ μπορούν να συμπληρωθούν μόνο όταν το πεδίο «Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση έχει ανασταλεί» έχει την τιμή «λόγω προσωρινής αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με εντολή δημόσιας αρχής».

Στα πεδία ΤΡΑΠΕΖΑ και ΙΒΑΝ ο εργαζόμενος δηλώνει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο επιθυμεί να κατατεθεί το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Με κλικ στο πεδίο [Υποβολή] πραγματοποιείται έλεγχος των στοιχείων του εντύπου και εφόσον δεν εντοπισθούν σφάλματα, αυτό οριστικοποιείται με την απόδοση αριθμού πρωτοκόλλου και την αποτύπωση της ημερομηνίας και ώρας της υποβολής.

Αυτό είναι το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης για τους εργαζομένους:

Δείτε εδώ ολόκληρο τον Οδηγό του υπουργείου Εργασίας για τη συμπλήρωση της δήλωσης

 

 

 

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ