Θλιβερή πρωτιά για το νοσοκομείο Καστοριάς: Εμφανίζει τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία - celebs.gr

Breaking

Θλιβερή πρωτιά για το νοσοκομείο Καστοριάς: Εμφανίζει τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία

featured image

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η εικόνα των κρουσμάτων του κορονοϊού όπως αυτή αποτυπώνεται από τα στοιχεία των πέντε νοσοκομείων της Περιφέρειας για τον μήνα Μάρτιο είναι η εξής:

Έχουν ληφθεί 590 δείγματα, από τα οποία τα 101 βρέθηκαν θετικά και 418 αρνητικά ενώ αναμένονται αποτελέσματα από 71 δείγματα. Οι θάνατοι από τον κορονοϊό ανέρχονται σε 11.

Τα περισσότερα δείγματα έχουν σταλεί από το νοσοκομείο Καστοριάς όπου εμφανίζει και τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού. Ακολουθεί το «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και στην συνέχεια αυτό της Κοζάνης.

Πιο συγκεκριμένα από τα 363 δείγματα που έστειλε το Νοσοκομείο Καστοριάς για ανάλυση μέχρι χθες, τα 271 βρέθηκαν αρνητικά και τα 57 θετικά. Σε αναμονή των αποτελεσμάτων παραμένουν 39 δείγματα από τα οποία 10 νοσηλεύονται.


Να σημειώσουμε ότι ο μεγάλος αριθμός των δειγμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι εξετάστηκε το σύνολο των εργαζομένων του νοσοκομείου αφού κάποιοι εξ αυτών είχαν μολυνθεί από τον ιό ενώ ένας παρασκευαστής που εργαζόταν στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο έχασε την ζωή του.

Από το Νοσοκομείο Κοζάνης εστάλησαν 75 δείγματα εκ των οποίων τα 25 βρέθηκαν αρνητικά και τα 20 θετικά. Υπολείπονται αποτελέσματα για άλλα 30 δείγματα εκ των οποίων 14 άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και τα υπόλοιπα 16 άτομα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Από το «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο εστάλησαν για εξέταση 97 δείγματα, 75 βρέθηκαν αρνητικά και τα 22 θετικά. Αναμένονται αποτελέσματα για 12. Νοσηλεύονται 18 ασθενείς εκ των οποίων οι δύο είναι στη ΜΕΘ. Τέσσερα άτομα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Από το Νοσοκομείο Φλώρινας εστάλησαν 15 δείγματα από τα οποία τα 13 βρέθηκαν αρνητικά και 1 βρέθηκα θετικό. Ένα ύποπτο βρίσκεται σε αναμονή.

Απο το Νοσοκομείο Γρεβενών έγινε έλεγχος σε 40 άτομα εκ των οποίων τα 34 βρέθηκαν αρνητικά ενώ μόλις ένα θετικό. Αναμένονται αποτελέσματα για τα υπόλοιπα πέντε.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ