Να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία προτείνει ο Βαρουφάκης! - celebs.gr

Breaking

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία προτείνει ο Βαρουφάκης!

featured image

Από την προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον Γραμματέας του κοινοβουλευτικού κόμματος ΜέΡΑ 25Γιάνης Βαρουφάκης, έχει ξεκινήσει επικοινωνία με τους πολίτες, δεχόμενος ερωτήσεις για όλα τα θέματα και απαντώντας σε αυτά.

Μια από τις απαντήσεις του ήταν για την στρατιωτική θητεία, με την οποία δεν φαίνεται να τα πηγαίνει καλά, μιας και ζητάει την κατάργησή της, δηλώνοντας ότι η πολιτική του κόμματός του θα είναι η άμεση κατάργηση της θητείας!


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Δολοφονία Καραϊβαζ – Συμβόλαιο θανάτου με άρωμα… Κολομβίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Δολοφονία Καραϊβάζ: Συγκλονίζει γειτόνισσα – «Του έδωσαν και χαριστική βολή»

Μάλιστα επιχειρηματολογεί επί της πρότασής του: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για θητεία. Το ΜέΡΑ25 και μάλιστα μετά από εσωτερικό δημοψήφισμα αποφασίσαμε προεκλογικά ότι η πολιτική μας θα είναι η άμεση κατάργηση της θητείας. Ο λόγος είναι ότι η θητεία μειώνει την αμυντική θωράκιση της χώρας, δεν την αυξάνει. Σφάλουμε να νομίζουμε ότι επειδή πηγαίνουν χιλιάδες παιδιά στα στρατόπεδα και κατατάσσονται και δήθεν εκπαιδεύονται –που δεν εκπαιδεύονται- ότι αυτό αυξάνει την αμυντική ικανότητα της χώρας. Γιατί; Έχεις ανθρώπους που είναι επαγγελματίες, που έχουν πάει στη Σχολή Ευελπίδωνοι αξιωματικοί που αναγκάζονται και παίζουν το ρόλο του παιδονόμου για μήνες και χρόνια σε διάφορα στρατόπεδα».


Και συνεχίζει για την μορφή του σύγχρονου πολέμου: «Έτσι κι αλλιώς ο πόλεμος σήμερα -αν γίνει- δεν θα γίνει όπως γινόταν στην εποχή της Μικρασιατικής καταστροφής ή έστω και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αν γίνει πόλεμος σήμερα, εσύ κι εγώ μπορεί να μην τον καταλάβουμε. Θα έχει γίνει και θα έχει λήξει. Γιατί θα γίνει αστραπιαία, θα γίνει από την Αεροπορία, ίσως και από τις ειδικές δυνάμεις, μπορεί και κάποιο υποβρύχιο και μέσα σε μερικές ώρες θα έχει τελειώσει ένας πόλεμος με την Τουρκία. Δεν πρόκειται να γίνει σύγκρουση στρατών όπως γινόταν στις στέπες της Σιβηρίας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Τα ίδια είχε πει ο Βαρουφάκης και στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ ο ίδιος υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία επιστρέφοντας από το εξωτερικό το 1999, κάνοντας όμως παράπονα για… καψόνια!

[/expander_maker][gs-fb-comments]

[fbcomments]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου