European Super League: Tι θα συμβεί στη συνέχεια; - celebs.gr

Breaking

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

European Super League: Tι θα συμβεί στη συνέχεια;

featured image

Πέρασε μόλις ένα εικοσιτετράωρο από την ανακοίνωση της δημιουργίας European Super League  και όλοι αναρωτούνται τι θα γίνει με το αβέβαιο μέλλον του ευρωπαϊκού ποδόσφαιρου. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιοι αγώνες διοργανωθούν εσείς θα μπορείτε να παίζετε στοίχημα στη NetBet Sport και να απολαμβάνετε αγώνες γεμάτους ένταση.

Τα 12 μέλη που θέλουν την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Super League προχωρούν μπροστά στα σχέδιά τους.  Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σεφερίν χαρακτήρισε ακόμη και τον πρόεδρο της Γιουβέντους «ψεύτη» και τα μέλη «φίδια». Μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας της Super League, οι απόψεις και οι αντιδράσεις ήταν πάρα πολλές ωστόσο είχαν ένα κοινό σημείο, ήταν αρνητικές. Για παράδειγμα οι διοργανώσεις του Παγκόσμιου και Ευρωπαϊκού κυπέλου απειλούν τους παίκτες με ακύρωση της συμμετοχής τους σε αυτές τις διοργανώσεις και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υπόσχεται να σταθεί εναντίον τους. 

Ήταν οι ομάδες προετοιμασμένες για αρνητικές αντιδράσεις;

Ναι, περίμεναν τέτοιες αντιδράσεις. Αυτό που σκοπεύουν να κάνουν τώρα είναι να περιμένουν να ξεσπάσει η καταιγίδα και στη συνέχεια να αρχίσουν να μιλούν με τη FIFA, την UEFA και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους για τα σχέδιά τους. Επιμένουν πως θέλουν να συνεργαστούν με τις αρχές και όχι εναντίον τους.

Ποιες είναι οι νομικές συνέπειες;

Ο πρόεδρος της UEFA Σεφερίν δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος στη συνέντευξη Τύπου του τη Δευτέρα. Θέλει να απαγορεύσει την συμμετοχή των 12 ομάδων στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό το συντομότερο δυνατό και να απαγορεύσει και στους παίκτες τους να παίζουν σε μεγάλα τουρνουά. 

Πέντε από τις ομάδες του ESL συμμετέχουν στους ημιτελικούς του Champions League ή του Europa League την επόμενη εβδομάδα. Η UEFA μιλά με δικηγόρους σχετικά με αυτούς τους αγώνες. Είναι δύσκολο να διώξουν τις ομάδες σε αυτό το στάδιο αλλά ο Σεφερίν δεν αρνήθηκε ότι θα μπορούσε να συμβεί.

Τι είχε να πει η FIFA;

Υπάρχει επιφυλακτικότητα στην προσέγγιση που ακολουθεί ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος προσπαθούσε να ξεκινήσει ένα διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο όπου θα συμμετείχαν πολλές από τις ομάδες που συμμετέχουν στην Super League.

Μία δήλωση που κυκλοφόρησε αργά την Κυριακή, η οποία ανέφερε ότι η FIFA «απορρίπτει» τα σχέδια της Super League, θεωρήθηκε ότι ήταν μια αδύναμη απάντηση από εκείνους που πιστεύουν ότι έχουν προδοθεί από τις μεγαλύτερες ομάδες. Η επιθυμία του Ινφαντίνο να μιλήσει δημόσια για την κατάσταση θα πρέπει να ικανοποιηθεί την Τρίτη στο Συνέδριο της UEFA. Αν ο Ινφαντίνο δεν κρατήσει μια στάση σύμφωνη με τον Σεφερίν, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να διακοπεί η πορεία της Super League.

Αυτό είναι το τέλος του Champions League;

Ένα από τα λίγα πράγματα που συμφωνούν οι 12 ομάδες και η UEFA είναι ότι το Champions League μπορεί να υπάρχει ανεξάρτητα από τις ενέργειες εκείνων που δεν θέλουν να παίξουν σε αυτό. Σαφώς, κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα από πολύ διαφορετικές απόψεις.

Οι ομάδες λένε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο το Champions League δεν μπορεί να υπάρχει παράλληλα με τον δικό του ανταγωνισμό, παρέχοντας ενδεχομένως κάποιο στοιχείο προκριματικών για τις επιπλέον πέντε θέσεις. Οι αρχηγοί της UEFA δεν βλέπουν την κατάσταση με τους ίδιους όρους. Όσον αφορά, το Champions League είναι ο νούμερο ένα διαγωνισμός ομάδων και θα παραμείνει έτσι.


Αλλά η UEFA μόλις ανακοίνωσε ένα νέο Champions League;

Αυτό πηγαίνει στην καρδιά του ζητήματος. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια διαπραγματεύσεων, η UEFA, με την υποστήριξη του European Club Association (ECA), ανακοίνωσε επιτέλους ένα ανανεωμένο Champions League από το 2024.

Αυτό περιλαμβάνει μερικά αμφιλεγόμενα μέτρα που εισήχθησαν ως άμεσο αποτέλεσμα της πίεσης από τις μεγάλες ομάδες. Πρώτον, αντί για γκρουπ που περιλαμβάνουν τέσσερις ομάδες που παίζουν μεταξύ τους δύο φορές, η πρώτη φάση θα είναι σε μορφή πρωταθλήματος. Κάθε μία από τις 36 ομάδες θα παίξει 10 αγώνες ενάντια σε ομάδες διαφορετικών δυνατοτήτων. Αυτό προσφέρει περισσότερους αγώνες και θεωρητικά, μεγαλύτερο αριθμό ελκυστικών παιχνιδιών.

Επιπλέον, δύο από τις τέσσερις επιπλέον θέσεις θα πάνε στις ομάδες με τον υψηλότερο συντελεστή UEFA που προκρίθηκε στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, αλλά όχι στο Champions League. Εάν η ιδέα είχε εφαρμοστεί αυτή τη σεζόν η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα ήταν οι πιθανότερες δικαιούχοι.

Ποιες άλλες τρεις ομάδες θα προσκληθούν;

Η δήλωση που κυκλοφόρησε την Κυριακή από τις 12 ομάδες περιλάμβανε αριθμούς επικοινωνίας για τους οργανισμούς δημοσίων σχέσεων στη Γερμανία και τη Γαλλία, γεγονός που αποδεικνύει την άποψη ότι η Μπάγερν Μονάχου, η Μπορούσια Ντόρτμουντ και το Παρί Σεν Ζερμέν θα καταλήξουν να είναι οι άλλες τρεις ομάδες, με βάση ότι δεν μπορούν να μην συμμετέχουν. Ο πρόεδρος της PSG Νασέρ Αλ Κελαϊφί απέρριψε την ευκαιρία να αντικαταστήσει τον Αντρέα Ανιέλλι ως πρόεδρο του ECA.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτές οι τρεις ομάδες εξεπλάγησαν από τις εξελίξεις της Κυριακής, αφού προηγουμένως απέρριψαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν. Η πεποίθηση είναι ότι οι πιέσεις για αυτές θα πραγματοποιηθούν μόλις μειωθούν οι εντάσεις. Οι Ντίον Ντάμπλιν και Ντάνι Μέρφι συζητούν τα σχέδια για ένα Ευρωπαϊκό Super League

Πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει;

Η δήλωση της ESL την Κυριακή ανέφερε «το συντομότερο δυνατό». Το 2022-23 είναι μια πιο ρεαλιστική επιλογή, αν και ακόμη και αυτό θα είναι αισιόδοξο, εκτός εάν υπάρξει κάποια χαλάρωση των παρόντων θέσεων.

Πώς μπορεί να ανακάμψει η Premier League; Μπορούν οι ομάδες να εμπιστευτούν ξανά;

Μπορείτε να υποστηρίξετε ότι η εμπιστοσύνη έχει σπάσει μόνιμα, αλλά υπάρχουν δύο τρόποι για να δείτε την κατάσταση.

 Πρώτον, υπάρχει εμπιστοσύνη στην πρώτη θέση; Οι ομάδες διαφωνούσαν το φθινόπωρο για το Project Big Picture, όταν την ίδια στιγμή οι ίδιοι έξι μιλούσαν κρυφά. Ωστόσο, συνέχισαν να συναντιούνται ως Premier League μέχρι το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο σε ένα σημείο απείλησε να κλείσει ξανά το πρωτάθλημα. 

Δεύτερον, δεν υπήρχε τίποτα πιο διχαστικό από την έναρξη της Premier League το 1992. Ωστόσο, ο κόσμος συνέχισε.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ συγκεντρώθηκαν πριν από τον αγώνα της Premier League της Δευτέρας στο Λιντς για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της ομάδας τους να συμπεριληφθεί μεταξύ των πλευρών που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο Ευρωπαϊκό Σούπερ Λιγκ.

(πηγή: BBC )[gs-fb-comments]

[fbcomments]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου