Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η εικόνα της Ιωάννας στο δικαστήριο - celebs.gr

Breaking

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η εικόνα της Ιωάννας στο δικαστήριο

featured image

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί η 35χρονη Ιωάννα, που δέχθηκε πριν από περίπου 1,5 χρόνο επίθεση με βιτριόλι.

Οι εικόνες σήμερα το πρωί στο δικαστήριο συγκλόνισαν. Η γυναίκα που πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είδε την εικόνα της να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, εξαιτίας της αδιανόητης επίθεσης της Έφης Κακαραντζούλα, βρήκε το ψυχικό σθένος, ένα τεράστιο απόθεμα δύναμης, να βρεθεί σήμερα στο δικαστήριο και μόνο με την παρουσία της να δείξει σε όλους τι της συνέβη εκείνο το πρωινό της 20ής Μαΐου του 2020. Τότε που, καθώς πήγαινε στη δουλειά της, δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαραντζούλα, η οποία της είχε στήσει «καρτέρι» στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου όπου στεγάζεται το γραφείο στο οποίο εργαζόταν η Ιωάννα.

«Μπράβο Ιωάννα», φώναζαν όσοι έτυχε να βρεθούν σήμερα στην είσοδο του δικαστηρίου, ενώ τη χειροκροτούσαν καθώς κατευθυνόταν προς την αίθουσα που θα αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

Φορώντας την ειδική μάσκα στο πρόσωπό της, για την οποία έχει η ίδια μιλήσει σε συνεντεύξεις της, εξηγώντας ότι πρέπει να τη φορά διαρκώς, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, έφθασε λίγο μετά τις 9 στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από τους δύο δικηγόρους της, τον κ. Αλεξανδρή και τον κ. Λύτρα.

Η απόφαση να εμφανιστεί στη δίκη, όπως και οι δικηγόροι της εξήγησαν, ήταν προσωπική, το επιθυμούσε η ίδια, την ώρα που η οικογένειά της τη συμβούλευε για το αντίθετο.

Σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση της Ιωάννας και το ψυχικό σθένος που επέδειξε, η κατηγορούμενη αποφάσισε να μην παραστεί σήμερα στη δίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος της Κακαραντζούλα, Σάκης Κεχαγιόγλου, ζήτησε να μιλήσει προσωπικά με την Ιωάννα για λίγο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνομίλησαν για περίπου 10 λεπτά, με τον δικηγόρο να της εκφράζει την προσωπική του θλίψη για την τρομακτική περιπέτειά της.


Να της επιβληθεί η μέγιστη ποινή «Δικαίωση για μένα θα ήταν να επανέλθει η κατάσταση της υγείας μου στο στάδιο πριν από την επίθεση. Αυτό όμως ξέρουμε πως δεν μπορεί να συμβεί. Αντιθέτως, έχω να αντιμετωπίσω μια μόνιμη αναπηρία και αμέτρητα επώδυνα χειρουργεία τα οποία θα διαρκέσουν χρόνια, χωρίς απαραίτητα να μου προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσον αφορά τη δικαίωση που περιμένω το δικαστήριο να μου δώσει, φυσικά είναι η μέγιστη ποινή», έχει δηλώσει στο iefimerida η Ιωάννα.

Το χρονικό της επίθεσης με βιτριόλι Ήταν πρωί της 20ής Μαΐου 2020. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, ανυποψίαστη για το τι θα ακολουθούσε, πήγαινε στο γραφείο που εργαζόταν στην Καλλιθέα. Την ώρα που έμπαινε στο κτίριο, μία άγνωστη γυναίκα που φορούσε καπαρντίνα, περούκα και χειρουργική μάσκα, την πλησίασε. Χωρίς να πει τίποτα, της επιτέθηκε, ρίχνοντας καυστικό υγρό, και εξαφανίστηκε.

Η άτυχη 35χρονη, ουρλιάζοντας από τους πόνους και φωνάζοντας για βοήθεια, έτρεξε προς ένα κοντινό φαρμακείο. Τα ρούχα της, σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, είχαν λιώσει. Ένας περίοικος την έβαλε στο αυτοκίνητό του και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Από εκείνο το πρωί ξεκίνησε ο Γολγοθάς για την Ιωάννα, η οποία έχει υποβληθεί σε εννέα χειρουργικές επεμβάσεις. Η ίδια έχει δημοσιοποιήσει φωτογραφίες από το πρώτο χειρουργείο, αλλά και την ειδική μάσκα που είναι αναγκασμένη να φορά για πολλές ώρες στο πρόσωπό της. Όπως έγραψε πρόσφατα, θα χρειαστούν και άλλες, δεκάδες επεμβάσεις, «όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να είμαι φυσιολογικός άνθρωπος».

Από την πρώτη στιγμή της επίθεσης η αστυνομία αναζήτησε τη γυναίκα που επιτέθηκε στην Ιωάννα, αξιοποιώντας κάθε στοιχείο και πληροφορία από μαρτυρίες, κάμερες ασφαλείας, λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, στίγματα κινητών τηλεφώνων κ.ά.

Τρεις εβδομάδες μετά η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη της 36χρονης, η οποία μάλιστα είχε φυλάξει στο σπίτι της την περούκα, την καπαρντίνα και το παντελόνι που φορούσε την ημέρα της επίθεσης, το σακίδιο που κρατούσε, ακόμα και την τηλεκάρτα με την οποία είχε ειδοποιήσει ταξί για να απομακρυνθεί από την περιοχή της Καλλιθέας.




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ