«Έφυγαν» στην άσφαλτο: 10 διάσημοι Έλληνες που η μοίρα ήθελε να χάσουν την ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα - celebs.gr

Breaking

«Έφυγαν» στην άσφαλτο: 10 διάσημοι Έλληνες που η μοίρα ήθελε να χάσουν την ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα

featured image

Οι επιδόσεις της Ελλάδας σε θέματα οδικής ασφάλειας σημείωσε εντυπωσιακή βελτίωση από το 2010 (-45%).Ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα παραμένει πολύ υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο: 65 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Της: Έπη Τρίμη

Δυστυχώς, την τρίτη υψηλότερη θέση στους δείκτες θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα μεταξύ παιδιών, εφήβων και νέων έως 25 ετών στην Ε.Ε. κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αν και το θέμα είναι μακάβριο ας θυμηθούμε διάσημους Έλληνες που έφυγαν πρόωρα από τροχαίο δυστύχημα.Να θυμάστε να οδηγείτε με προσοχή, ποτέ υπό την επήρεια μέθης και πάντοτε φορώντας ζώνη ή κράνος.

1. Γιώργος Λουκανίδης

Συγκλονίστηκε το πανελλήνιο όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Γιώργου Λουκανίδη.Γνώρισε την επιτυχία μέσα από τις πρωινές εκπομπές της δεκαετίας του 90 και ήταν πολύ αγαπητός σε όλους.

Στις 10 Αυγούστου όμως του 1998 η μοίρα είχε γραμμένα για τον Γιώργο τραγικά σχέδια. Το νήμα της ζωής του κόπηκε ξαφνικά σε τροχαίο που είχε με το αυτοκίνητο ενός φίλου του. Συγκεκριμένα οδηγός της μοιραίας Porsche ήταν ένας φίλος του, ο οποίος έχασε τον έλεγχο σε μία στροφή, το αυτοκίνητο χτύπησε σε κολόνα της ΔΕΗ, εν συνεχεία σύρθηκε στο ανάχωμα και σε πέτρες.

Να θυμίσουμε πως ο Γιώργος Λουκανίδης ήταν γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Τάκη Λουκανίδη.

2.Κωνσταντίνος Παπαχρόνης

Ο χρόνος επέλεξε να σταματήσει γι’ αυτόν, στις 2 Δεκεμβρίου 2008, στα 31 του χρόνια.

«Θύμα τροχαίου ο ταλαντούχος ηθοποιός Κωνσταντίνος Παπαχρόνης», «σκοτώθηκε τα ξημερώματα σε τροχαίο στη συμβολή Αμαλίας και Ξενοφώντος, ενώ επέβαινε στη μοτοσικλέτα του».

Ένα τέλος σκληρό, ολότελα άδικο για κάποιον που κινούνταν νόμιμα και φορούσε κράνος. Και τραγικό. Γιατί δεν κόστισε μόνο μια ζωή, έναν νέο άνθρωπο. Χάθηκε ξαφνικά ένας γνήσιος καλλιτέχνης, με ήθος και ταλέντο δυσεύρετα στις μέρες μας. Ένας ηθοποιός που συνειδητά είχε επιλέξει να μείνει μακριά από τις δημόσιες σχέσεις, που τόσο ευνοϊκές είναι στο θέατρο, προτιμώντας το δικό του, μοναχικό δρόμο.

3.Τόμας Πρωτόπαπας

Το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τις εξετάσεις που έγιναν στον οδηγό του βαν αλλά και στοιχεία από διερχόμενους οδηγούς εξετάζουν με μεγάλη προσοχή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ λίγο πριν κλείσουν το φάκελο με το σοβαρό τραυματισμό του ηθοποιού Τόμας Πρωτόπαπα το 2013 και τον στείλουν στον Εισαγγελέα για να αποφασίσει για το εάν θα ασκηθούν διώξεις και ποιες θα είναι αυτές.

Η ώρα ήταν εννέα. Το μαύρο Smart που οδηγούσε ο 26χρονος ηθοποιός κινούνταν στην Αττική Οδό στο 36ο χιλιόμετρο στο ύψος της εξόδου Δουκίσσης Πλακεντίας. Για άγνωστο λόγο ο Τόμας Πρωτόπαπας κατευθύνεται στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης και ακινητοποιεί το όχημα στο σημείο όπου υπάρχει μια μικρή ανοικτή στροφή. Φέρεται, σύμφωνα μάλιστα και με μαρτυρίες, να εξακολουθεί να φορά τη ζώνη του ενώ το τηλέφωνο βρέθηκε στην τσάντα του γεγονός που μαρτυρά ότι εκείνη τη στιγμή δεν το χρησιμοποιούσε.

Ο οδηγός ενός βαν της Αττικής Οδού, κινούνταν στη δεξιά λωρίδα. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στην κατάθεση του, λόγω του δυνατού ήλιου ο οποίος τον τύφλωνε, δεν είδε το σταθμευμένο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χτυπήσει με σφοδρότητα το δεξί μέρος του βαν την αριστερή πλευρά του Smart. Ο ένας αερόσακος από το μικρό αυτοκίνητο άνοιξε ενώ το γεγονός ότι το παρμπρίζ από το Smart δεν ήταν σπασμένο ενισχύει την εκδοχή ότι ο Τόμας Πρωτόπαπας φορούσε ζώνη ασφαλείας καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο νεαρός, θα χτυπούσε το κεφάλι του στο τζάμι.

Σύμφωνα με κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα στην Τροχαία Αττικής οδού, ο οποίος ακολουθούσε το βαν και είδε όλο το σκηνικό, το βαν έπεσε με δύναμη πάνω στο μαύρο Smart χωρίς να κόψει ταχύτητα, γεγονός που σημαίνει ότι ο οδηγός δεν είδε το σταθμευμένο όχημα του ηθοποιού. Μάλιστα, ο ίδιος άνθρωπος τόνισε ότι η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το μικρό αυτοκίνητο σηκώθηκε στον αέρα ενώ όταν άνοιξαν την πόρτα για να δουν σε τι κατάσταση ήταν ο οδηγός, διαπίστωσαν πως φορούσε τη ζώνη ασφαλείας και είχε ένα τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, το οποίο ήταν από την πρόσκρουση.

Μετά από έξι περίπου εβδομάδες στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του ΚΑΤ ο Τόμας Πρωτόπαπας άφησε την τελευταία του πνοή. Ο νεαρός ηθοποιός έπαθε μια σοβαρή λοίμωξη και κατέληξε σήμερα βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του αλλά και όλο τον κόσμο που τον γνώριζε.

4.Παντελής Παντελίδης

Έχασε τη ζωή του στις 8.20 το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2016 σε τροχαίο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 18, στο ύψος του Ελληνικού με την συνδετήρια οδό του Πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού και της συνοικίας του Ελληνικού, ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο Mercedes W164 ML 63 AMG το οποίο έφυγε από την πορεία του, προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες. Αφού οι τεχνικοί της τροχαίας τον απεγκλώβισαν από το όχημα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος της Νέας Ιωνίας· νωρίτερα η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Ο Παντελίδης κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.


Τρεις μήνες μετά το τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για 2,72 μιλιγκράμ (mg) αλκοόλ στο αίμα του. Τον Οκτώβριο του 2017 το εισαγγελικό πόρισμα έδειξε ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και η υπόθεση του δυστυχήματος μπήκε στο αρχείο.

5.Πάνος Ζάρλας

Ο νικητής του «Power of Love» άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα των γενεθλίων του, στις 02:00 τα ξημερώματα. Ήταν Παρασκευή 31 Μαΐου, στο ύψος του Ωνασείου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ο Πάνος Ζάρλας, για άγνωστους λόγους έχασε τον έλεγχο της μηχανής του. Χωρίς να φορά κράνος έπεσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει με σοκαριστικό τρόπο τα όσα είδε τη στιγμή του τροχαίου.«Πριν λίγο μπροστά στα μάτια μας σκοτώθηκε ο Πάνος με την μηχανή του στην Συγγρού. Έχασε τον έλεγχο της μηχανής και έπεσε και διαμελίστηκε παντού. Καλό ταξίδι. Να προσέχεις. Έτυχε να σε γνωρίσω μια φορά στο μαγαζί που δούλευα», είχε γράψει ο αυτόπτης μάρτυρας στο Facebook.

6. Άννα Πολλάτου

Στις 17 Μαΐου του 2014 πάγωσε το πανελλήνιο όταν έγινε γνωστό ότι η Άννα Πολλάτου, αθλήτρια και ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, άφησε την τελευταία της πνοή στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών. Η άτυχη Άννα, κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης, προκειμένου να πάρει το καράβι για την Κεφαλλονιά.

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως εκείνη την ώρα έπεφτε χαλάζι και η Πολλάτου προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο. Φρέναρε απότομα, έχασε τον έλεγχο και “καρφώθηκε” σε ένα αγροτικό φορτηγάκι ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου, περιμένοντας να σταματήσει το χαλάζι.

Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος ενώ ήταν μόλις 30 ετών.

7.Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης έφυγε αναπάντεχα τον Ιανουάριο του 2012. Στα διαλείμματα των γυρισμάτων της ταινίας «Η Άλλη Θάλασσα» στη Δραπετσώνα, χτυπήθηκε από μια μοτοσικλέτα και τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και άφησε την τελευταία του πνοή το ίδιο βράδυ. Ήταν 77 ετών.

8.Γιώργος Κατινάς

Θρήνο έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο, ο τραγικός χαμός του ηθοποιού Γιώργου Κατινά, ο οποίος «έφυγε» σε τροχαίο το 2014, ενώ οδηγούσε τη μηχανή του, χωρίς να φορά κράνος.

Ο Γιώργος Κατινάς, ήταν κοντά στα 40, και μαχόμενος συνδικαλιστής στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής showbiz σε θέατρο, σινεμά και τηλεόραση, ενώ παράλληλα ήταν και ιδιοκτήτης της εταιρίας «4actors».

9.Έλενα Μαρτίνου

Ένα παιδάκι μόλις τριάμισι χρονών άφησε ορφανό με τον ξαφνικό χαμό της η νεαρή ηθοποιός Έλενα Μαρτίνου η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο το 2012.

Η ηθοποιός Έλενα Μαρτίνου η οποία ήταν κόρη της ηθοποιού Τούλας Ζαχαριουδάκη και ήταν πολύ αγαπητή στα παιδιά καθώς ασχολούταν με το παιδικό θέατρο. Μάλιστα είχε τον δικό της θίασο και πρωταγωνιστούσε σε παραστάσεις που ανέβαζε συνήθως στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη».

Ένα τροχαίο ατύχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, έκοψε το νήμα της ζωής της Έλενας Μαρτίνου, βυθίζοντας στην απόλυτη θλίψη την οικογένειά της που της είπε το τελευταίο αντίο στο νεκροταφείο Γλυκών Νερών.

Το μόνο που μπόρεσε να δηλώσει η μητέρα της Έλενας Μαρτίνου ήταν «Τι να σας πω τέτοιες ώρες; Ότι είμαι απαρηγόρητη…»​

Η τελευταία εμφάνιση της ηθοποιού Έλενας Μαρτίνου στο θεατρικό σανίδι ήταν στη παράσταση της μητέρας της, η οποία διασκεύαζε την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη» για παιδιά.

10.Έφη Μεταγγιτσινού

Η Εφη Μεταγγιτσινού έφυγε ξαφνικά σε ηλικία 42 ετών το 2011. Η όμορφη ηθοποιός από τη Θεσσαλονίκη, έπεσε θύμα τροχαίου έξω από το πατρικό της στη Νικήτη Χαλκιδικής, όπου είχε πάει για διακοπές.

Η Έφη Μεταγγιτσινού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε απόφοιτη του “Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν”.

Στο βιογραφικό της Έφης Μεταγγιτσινού υπάρχουν συνεργασίες με τα ΚΘΒΕ (“Αναγγελία”, “Οδυσσέα γύρισε σπίτι”, “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης”), “Θέατρο Τέχνης”(“Ιφιγένεια εν Αυλίδι”, “Νεφέλες”, “Γάμος”), ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (“Φιόρο του Λεβάντε”, “Σπασμένη στάμνα”), ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης(“Αλλα ντ’ άλλων”), ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας (Λάουρα στον “Γυάλινο κόσμο”), ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, “Θιάσο ’81” κ.α. και τους σκηνοθέτες Γιώργο Λαζάνη, Αντρέα Βουτσινά, Νίκο Μαστοράκη, Κωστή Καπελώνη, Κοραή Δαμάτη, Νικαίτη Κοντούρη, Γιάννη Καραχισαρίδη, Νίκο Αρμάο, Νανά Νικολάου κ.ά.




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ