Γεωργιάδης: «Πήραμε μέτρα για να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα – Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά να δώσουμε» - celebs.gr

Breaking

Γεωργιάδης: «Πήραμε μέτρα για να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα – Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά να δώσουμε»

featured image

Για τα πρόσθετα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση λίγο πριν τα Χριστούγεννα τοποθετήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και ΕπενδύσεωνΆδωνις Γεωργιάδης.

«Τα μέτρα λαμβάνονται γιατί πρέπει να βάλουμε ένα φραγμό στην εξάπλωση της πανδημίας και να μην φτάσουμε στην κατάσταση που επικρατεί στην Β. Ευρώπη και να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Πήγε να κάνει στοματικό και κατέληξε με πρησμένες αμυγδαλές στα “επείγοντα”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Το bachelor τίναξε τον γάμο στον αέρα – Αφρικανοί χορευτές έστειλαν νοσοκομείο νύφη, πεθερά και κουμπάρα

«Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν και θέλουμε να τους προστατέψουμε όχι να τους τιμωρήσουμε. Επειδή κινδυνεύει η υγεία τους, συνακόλουθα κινδυνεύει και το ΕΣΥ με περισσότερες νοσηλείες», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.


Μάλιστα, απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο ενός ακόμη lockdown στη χώρα, παραθέτοντας δύο βασικούς λόγους: «Εμείς θεωρούμε ότι δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να το επιβάλουμε διότι το 75% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί άρα δεν κινδυνεύει άμεσα πανδημία,. Επίσης, έχουμε δώσει αναλογικά τα περισσότερα χρήματα αναλογικά με το ΑΕΠ της χώρας για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και πλέον δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα. Όπως και η Ευρώπη δεν ανοίγει την κάνουλα για να δώσει λεφτά λόγω του πληθωρισμού. Η ιδέα να κάνεις lockdown χωρίς να ενισχύσεις οικονομικά τις επιχειρήσεις είναι σαν να της οδηγείς στη χρεοκοπία. Άρα να ξεχάσουμε αυτό το σενάριο».

Η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως από την εποχή διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπερδιπλασιαστεί οι ΜΕΘ και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όσο και να θέλουμε, ακόμα και 1 δις. ευρώ να είχαμε, δεν μπορούμε να φτιάξουμε άλλες γιατί δεν έχουμε το προσωπικό να τις στελεχώσει».

«Η Γερμανία με τις περισσότερες ΜΕΘ ανά 100 άτομα στον πλανήτη στέλνει ασθενείς σε γειτονικές χώρες του εξωτερικού γιατί δεν φτάνουν οι δικές της λόγω πίεσης στο σύστημα υγείας της. Άρα όσες ΜΕΘ και να φτιάξεις, αν δεν σταματήσεις την πανδημία, δεν φτάνουν», κατέληξε. [/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ