Μετάλλαξη της Μποτσουάνας: Επείγουσα σύσκεψη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας - celebs.gr

Breaking

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Μετάλλαξη της Μποτσουάνας: Επείγουσα σύσκεψη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας

featured image

Παγκόσμια ανησυχία για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνας – Μπλόκο Ε.Ε. σε αεροπορικές αφίξεις από χώρες της νότιας Αφρικής

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας προκειμένου να εξετασθούν τα έως τώρα δεδομένα που υπάρχουν διαθέσιμα για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνας και να κριθεί αν είναι αναγκαίο να ληφθούν περιοριστικά μέτρα και να εκδοθούν ταξιδιωτικές οδηγίες για ταξίδια από χώρες της νότιας Αφρικής.

Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα, με την επιστημονική ονομασία B.1.1.529, έχει πυροδοτήσει παγκόσμια ανησυχία, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να ανακοινώνουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις χώρες της νότιας Αφρικής.

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Μπλόκο Ε.Ε. σε αεροπορικές αφίξεις από χώρες της νότιας Αφρικής

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉  Βράζουν οι Σέρρες με τον ιερέα που ανεβάζει ημίγυμνες φωτογραφίες στο Instagram

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από περιοχές της νότιας Αφρικής, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την νέα παραλλαγή Μποτσουάνα που εντοπίσθηκε σε χώρες της περιοχής.

«Η σύσταση της Κομισιόν δεν είναι δεσμευτική, αφού οι αποφάσεις για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά θα επιτρέψει τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ τους», διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


«Για τον λόγο αυτό θα συζητήσουμε νωρίς το απόγευμα κατά την συνάντηση όλων των χωρών μελών την εισαγωγή μέτρων το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ενώ ακολούθησαν Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισραήλ, Τσεχία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Ινδία, Ταϊβάν και Νέα Ζηλανδία.

ΠΟΥ: Θα χρειαστούν λίγες εβδομάδες

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί τις χώρες να μην επιβάλουν εσπευσμένα ταξιδιωτικούς περιορισμούς που συνδέονται με την B.1.1.529, την νέα παραλλαγή του SARS-COV-2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μπήκαν να κλέψουν το σπίτι του Ζαμπίδη αλλα τους περίμενε μια έκπληξη!

«Αυτήν την στιγμή, δεν συνιστάται η επιβολή ταξιδιωτικών μέτρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Κρίστιαν Λίντμάιερ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Γενεύη. Ο ΠΟΥ συνιστά στις χώρες να συνεχίσουν να εφαρμόζουν επιστημονική προσέγγιση που βασίζεται στην αποτίμηση των κινδύνων κατά την εφαρμογή ταξιδιωτικών περιοριστικών μέτρων».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος έχει συγκαλέσει σύσκεψη ειδικών σήμερα για να αποτιμηθεί αν η παραλλαγή συνιστά παραλλαγή ενδιαφέροντος ή παραλλαγή ανησυχίας, θα εκδώσει περαιτέρω οδηγίες για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η οργή και τα ουρλιαχτά του Ντέμη: «Ένα χρόνο η Δέσποινα με κεράτωνε με τον Μπισμπίκη»

«Θα χρειασθούν λίγες εβδομάδες για να κατανοηθεί η επίπτωση της νέας παραλλαγής του SARS-COV-2. Οι ερευνητές εργάζονται για να κατανοήσουν πόσο μεταδοτική είναι και κατά πόσον θα έχει συνέπειες στις θεραπείες και τα εμβόλια», δήλωσε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. [/expander_maker]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου