Κορωνοϊός: Γιατί «ξεκληρίζονται» ολόκληρες οικογένειες, η γενετική προδιάθεση για σοβαρή νόσηση - celebs.gr

Breaking

Κορωνοϊός: Γιατί «ξεκληρίζονται» ολόκληρες οικογένειες, η γενετική προδιάθεση για σοβαρή νόσηση

featured image

Σε μια ανησυχητική τοποθέτηση προέβη ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας μίλησε για γενετική προδιάθεση του κορωνοϊού.

Όπως επισήμανε ο καθηγητής υπάρχουν πλέον σαφή στοιχεία για γενετική προδιάθεση στη σοβαρή νόσο, αλλά και στον θάνατο από κορωνοϊό, στις νεότερες ηλικίες. Αυτό σημαίνει ότι, όταν ο ιός εισβάλλει σε οικογένειες που έχουν αυτή την προδιάθεση, η πιθανότητα να καταλήξουν πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας είναι σημαντική.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μπήκαν να κλέψουν το σπίτι του Ζαμπίδη αλλα τους περίμενε μια έκπληξη!

«Δυστυχώς, υπάρχουν παραδείγματα περιπτώσεων, που κατέληξαν πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας» τόνισε ο καθηγητής. «Ο εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει αυτές τις οικογενειακές τραγωδίες» συμπλήρωσε.

Κορωνοϊός: Πότε υπάρχει γενετική προδιάθεση για σοβαρή νόσηση

Τον Φεβρουάριο του 2020, ολλανδική έρευνα «περιέγραφε» τη γενετική «ευαισθησία» στη λοίμωξη με SARS-CoV-2. Ο υποδοχέας TLR7 αποτελεί τμήμα του «έμφυτου» ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο παρέχει την πρώτη γραμμή άμυνας έναντι των ιών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η οργή και τα ουρλιαχτά του Ντέμη: «Ένα χρόνο η Δέσποινα με κεράτωνε με τον Μπισμπίκη»

Κατά τη μόλυνση των κυττάρων της αναπνευστικής οδού από τον SARS-CoV-2, ο TLR7 αναγνωρίζει τη δομή RNA του SARS-CoV-2, η οποία οδηγεί στην πρόκληση της παραγωγής προ-φλεγμονωδών κυτταροκινών και ιντερφερόνης. Στα περισσότερα άτομα, αυτή η ανοσολογική απόκριση είναι επαρκής για να «καθαρίσει» τον ιό και να αποτρέψει την ανάπτυξη σοβαρής νόσου.

Σε ορισμένα άτομα, ωστόσο, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν καθαρίζει τον ιό, επιτρέποντας την αντιγραφή και την εξάπλωση του σε άλλα άτομα, ένα υπερ-αντιδραστικό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να ελέγξει την αντιγραφή του ιού, αλλά να οδηγήσει σε παράπλευρες βλάβες.

Και στα δύο σενάρια, ο ανεπαρκής έλεγχος της αντιγραφής του ιού ή η υπερβολική ανοσολογική απόκριση, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή αναπνευστική νόσο, ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων και θάνατο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉  Βράζουν οι Σέρρες με τον ιερέα που ανεβάζει ημίγυμνες φωτογραφίες στο Instagram

Εάν ο ανεπαρκής έλεγχος της αντιγραφής του ιού οδηγεί σε σοβαρή νόσο, τότε οι θεραπείες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (π.χ. ιντερφερόνες) μπορεί να είναι επωφελείς για την εκκαθάριση του ιού SARS-CoV-2, ιδιαίτερα νωρίς κατά τη μόλυνση. Εάν μια υπερβολική ανοσολογική απόκριση είναι η αιτία της σοβαρής νόσου, τότε οι θεραπείες που «κατευνάζουν» την ανοσολογική απόκριση (π.χ. η δεξαμεθαζόνη) μπορεί να είναι ευεργετικές. [/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ