Χωρίς ταυτότητα τα βρέφη που θάφτηκαν στην αυλή του ιερέα - celebs.gr

Breaking

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Χωρίς ταυτότητα τα βρέφη που θάφτηκαν στην αυλή του ιερέα

featured image

Νέα μήνυση ετοιμάζεται να καταθέσει ο Δήμος Σαρωνικού για το παράνομο νεκροταφείο που διατηρούσε ο παλαιοημερολογίτης ιερέας στην αυλή του σπιτιού του στα Καλύβια.

Αν και ο Δήμος είχε κινηθεί νομικά κατά του ιερέα από πέρυσι το καλοκαίρι, τώρα ετοιμάζεται να καταθέσει συμπληρωματική μήνυση προκειμένου η διαδικασία να επιταχυνθεί.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε πως, με δεδομένο το γεγονός πως δεν πρόκειται για δημόσια έκταση, το μόνο που μπορεί να κάνει ο Δήμος είναι να ακολουθήσει τη νομική οδό, προσθέτοντας πως αυτό που πρέπει να διερευνηθεί άμεσα είναι το ποιοι είναι οι άνθρωποι (ενήλικες και παιδιά) που είναι θαμμένοι εκεί.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μπήκαν να κλέψουν το σπίτι του Ζαμπίδη αλλα τους περίμενε μια έκπληξη!

«Το νεκροταφείο είναι μέσα στο σπίτι του και ως εκ τούτου η παρέμβαση εκεί είναι αδύνατη. Αυτό που πρέπει να διερευνηθεί είναι το ποιοι άνθρωποι έχουν θαφτεί εκεί. Για να γίνει μία ταφή πρέπει να εκδοθεί σχετική άδεια και να διαγραφεί από τα μητρώα της περιοχής του. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν βγει σχετικές άδειες, ως εκ τούτου δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα των ανθρώπων που είναι θαμμένοι στην εν λόγω έκταση» σημείωσε ο δήμαρχος χαρακτηριστικά.

Θρίλερ στα Καλύβια: Η καταγγελία που οδήγησε στην αποκάλυψη Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία που έκανε ένας ιδιώτης ονόματι Ταξιάρχης Πιτταράς, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με τον ιερέα. Την καταγγελία έφερε στο φως η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Σύμφωνα με αυτή, στον συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο υπάρχει σπίτι στο οποίο κατοικεί ιερέας με τη σύζυγο και τα παιδιά του, ένας ναός που δεν γνωρίζει αν λειτουργεί νόμιμα, μία δεύτερη εκκλησία που δεν έχει ολοκληρωθεί και στον ίδιο χώρο υπάρχουν δύο παράνομα κοιμητήρια: στο ένα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος γίνονται ταφές ενηλίκων και στο δεύτερο ταφές βρεφών και παιδιών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉  Βράζουν οι Σέρρες με τον ιερέα που ανεβάζει ημίγυμνες φωτογραφίες στο Instagram

Στη μήνυση γίνεται αναφορά για συμφωνίες με γραφεία τελετών και χρήματα που παίρνει ο ιερέας για κάθε έναν που θάβει στην αυλή του σπιτιού του. Στη μήνυσή του ο κ. Πιτταράς αναφέρει ότι ο ιερέας είναι παλαιοημερολογίτης. Από τη μεριά του, ο ιεράς Δημήτριος Ράικος υποστηρίζει πως πρόκειται για δήθεν παλιό μετόχι του Αγίου Όρους.

Θρίλερ στα Καλύβια: Τι απαντά ο ιερέας Ο πατήρ Δημήτρης Ράικος υποστήριξε χθες στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι είναι καθόλα νόμιμος.

«Ήρθα κατ’ εντολή του πνευματικού μου πατέρα και η γερόντισσα έκανε την κίνηση με εντολή του πατρός Ευθυμίου να μας δώσει αυτό τον χώρο. Το μοναστήρι ονομάζεται Παναγία Γοργοϋπήκοος. Από το ’70 μέχρι σήμερα έχουμε φιλοξενήσει άπορους μοναχούς, κυρίως μοναχές οι οποίοι δεν είχαν πού την κεφαλή κλίνει. Κάνω καθημερινά λειτουργίες όταν μου το ζητήσουν οι πιστοί» λέει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η οργή και τα ουρλιαχτά του Ντέμη: «Ένα χρόνο η Δέσποινα με κεράτωνε με τον Μπισμπίκη»

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά για τους τάφους εκείνος απαντά: «Είναι κάτι βρεφάκια, επειδή έχουν υπερκορεστεί τα νεκροταφεία Α’, Β’ Γ’, δεν υπάρχουν θέσεις γι΄αυτά τα παιδιά. Συνεννοήθηκα με μία ψυχούλα και έρχονται εδώ οι γονείς και τα ενταφιάζουν. Έχουν δικαίωμα οι Ιερές Μονές και τα Μετόχια να έχουμε χώρο ενταφιασμού. Από μία παρεξήγηση κάποιο πρόσωπο πήγε και είπε ότι παρανόμως έχουμε αυτή την κατάσταση,. Πήγα στους δικηγόρους του υπουργείου και πήρα την διάταξη. Είναι καμιά 20αριά ταφάκια». [/expander_maker]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου