To Τwitter «ξεσκίζει» Σερβετάλη μετά την «απολογία» του – «Να σε φτύσουν όλοι στο χώρο σου» - celebs.gr

Breaking

To Τwitter «ξεσκίζει» Σερβετάλη μετά την «απολογία» του – «Να σε φτύσουν όλοι στο χώρο σου»

featured image

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την πολύ επιτυχημένη παράσταση «Ρινόκερος» διαφωνώντας με τα νέα υγειονομικά μέτρα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από τα θέατρα.

Ο γνωστός ηθοποιός λίγες ώρες αργότερα μετά τον σάλο θέλησε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους κάνοντας μια μακροσκελή ανάρτηση. «Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα. Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση. Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεσή τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη νέου μέλους. (…) Αδυνατώ να μετέχω σε ένα ‘πιστοποιημένο’ ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας, Για το γεγονός πως οι φίλοι μου μένουν άνεργοι, θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας να αποζημιώσει τους συντελεστές του Ρινόκερου, καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτησή μου πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση ρισκάροντας», αναφέρει, σχετικά με τους συναδέλφους του. Η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω από όλα. Ζητώ συγνώμη σε όλους τους συντελεστές, αν η απόφασή μου τους στεναχώρησε. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων».


Η «απολογία» ηθοποιού, φυσικά δεν έπεισε κάποιους από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι συνέχισαν να τον «ξεσκίζουν»: «Αν ήταν καλός χριστιανός ο #Σερβεταλης θα πλήρωνε εκείνος τους μισθούς που θα χάσουν οι συνάδελφοι του. Βέβαια όπως η πλειοψηφία των φανατικών χριστιανών είναι απλά λόγια και ιδεοληψία», «Ο θεός του #Σερβεταλης δεν αφήνει γυναίκες να κοινωνήσουν όταν έχουν περίοδο, να μπουν στο Άγιο όρος, να μπουν στο ιερό. Αλλά κατά τα αλλά τον πειράζει ο διαχωρισμός και υψώνει το ανάστημα του. Κανένα ανάστημα δεν βλέπω. Μια απέραντη δηθενιά βλέπω», «Ο #Σερβετάλης αρνήθηκε να παίξει μόνο για εμβολιασμένους γιατί “δεν μπορεί να δεχθεί τον οποιοδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων”. Δεν είδα να κάνει το ίδιο για τους ανθρώπους με αμαξίδια η με αναπηρία. Που δεν μπορούν να πάνε θέατρο.. Αυτό δεν είναι διαχωρισμός;», «Ο #Σερβετάλης μπορεί να άφησε άνεργους ηθοποιούς, τεχνικούς και άλλους εργαζόμενους στο θέατρο αλλά φροντίζει να έχουν δουλειά γιατροί, νοσηλευτές και νεκροθάφτες», «Διαχωρίζουν μόνο όσοι δεν πιστεύουν στην επιστήμη για χάρη του θανάτου. Το κατάλαβες θρησκόληπτε τενεκέ Σερβετάλη;», είναι μερικά από τα tweets.

Δείτε και άλλα παρακάτω…




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ