Σκέψεις για «λουκέτο» στα νυχτερινά κέντρα φέρνει η «Όμικρον» - celebs.gr

Breaking

Σκέψεις για «λουκέτο» στα νυχτερινά κέντρα φέρνει η «Όμικρον»

featured image

Μέτρα στη διασκέδαση φέρνει η ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον και ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων από την οποία συνοδεύεται. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΣΚΑΪ εξετάζεται σοβαρά και το ακραίο ενδεχόμενο για αναστολή λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων, δηλαδή να κλείσουν τελείως.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Δύσκολες ώρες για τον Νότη Σφακιανάκη – Πολύ άσχημα τα νέα για τον τραγουδιστή (ΦΩΤΟ)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Χαραλαμπίδου για Παναγιωτόπουλο – «Είναι δυνατόν να μη ντρέπεται με αυτό το απαράδεκτο σώμα;»

Δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης στην χώρα, οι ειδικοί φαίνεται πως σκέφτονται να προχωρήσουν στην πρόταση μιας πιο δραστικής λύσης με την κυβέρνηση να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις.


Άλλωστε, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης που βαδίζουν προς νέο ωράριο αλλά και περιορισμό στον αριθμό των ατόμων, μετά τις γιορτές, ώστε να υπάρξει μία ανάσχεση στην διασπορά του ιού που αναμένεται να αυξηθεί την περίοδο των Χριστουγέννων.

Μίλησε για διπλή μάσκα, μη συνωστισμό όρθιων ή ακόμη και αλλαγή ωραρίου στα βραδινά κέντρα διασκέδασης, τονίζοντας πως τα μέτρα «ακόμη συζητιούνται» ενώ δεν υπάρχει εισήγηση για περιορισμό στις μετακινήσεις.

Άφησε ορθάνοιχτο πάντως το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί ένα νέο ωράριο λειτουργίας για τα βραδινά κέντρα, να κλείνουν δηλαδή νωρίτερα, με το σκεπτικό «να μειωθεί η κινητικότητα του ιού που προκαλείται από τον συνωστισμό στους όρθιους» καθώς «τα κρούσματα εντοπίζονται πλέον στις νεανικές ηλικίες».

Από την άλλη, σύμφωνα με το STAR, τα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ, τα εστιατόρια και όλοι οι χώροι εστίασης είναι πιθανό πως θα κατεβάζουν ρολά τα μεσάνυχτα. Η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει τη Δευτέρα και πέρα από το ωράριο, θα εστιάσει επίσης στην πληρότητα, αλλά και στις αποστάσεις.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να έρθει τέλος στους όρθιους και διασκέδαση μόνο για καθιστούς θαμώνες. Επικρατέστερη ημερομηνία για τις νέες αλλαγές είναι οι αρχές του 2022, ενώ από 3/1 εξετάζεται η επαναφορά της τηλεργασίας στις επιχειρήσεις στο 50%.

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ