Κορωνοϊός: «Ο Γιώργος Τράγκας "έφυγε" χωρίς να το πάρει χαμπάρι», λέει ο γιατρός του - celebs.gr

Breaking

Κορωνοϊός: «Ο Γιώργος Τράγκας "έφυγε" χωρίς να το πάρει χαμπάρι», λέει ο γιατρός του

featured image

Για τον κορωνοϊό και τον σακχαρώδη διαβήτη αλλά και τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα από Covid-19 μίλησε ο γιατρός του δημοσιογράφου και εκδότη.

Ιδιαίτερα, ο εμβολιασμός των ατόμων που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, είναι καθοριστικός, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο παθολόγος – διαβητολόγος Χρήστος Ζούπας και γιατρός του Γιώργου Τράγκα. «Το πρόβλημα είναι ότι ένας καινούριος ιός που επιτίθεται στην ανθρωπότητα, δεν ξέρεις ποιον θα προσβάλλει η όχι. Υπάρχει κόσμος που περνάει τον κορωνοϊό χωρίς να πάρει χαμπάρι. Δεν είναι πολύς ο κόσμος που καταλήγει, αλλά δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ο οργανισμός κι αυτό είναι ένα μυστικό που το ξέρει μόνο ο οργανισμός μας», είπε ο κ. Ζούπας.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Στάθης Παναγιωτόπουλος: Έφυγε από την Ελλάδα με τη σύζυγό του (video)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σάλος με βίντεο του Στάθη Παναγιωτόπουλου

Ο κ. Ζούπας τόνισε πως ένα από τα βασικότερα υποκείμενα νοσήματα είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, αλλά θα πρέπει να γίνει διαφοροποίηση σχετικά με το ποιοι άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τους προσβάλει ο ιός. Ως προς τα παιδιά και τους νέους με διαβήτη τύπου 1, εάν είναι καλά ρυθμισμένα σπάνια έχουν σοβαρό πρόβλημα. Ο παθολόγος τόνισε πως αυτή η κατηγορία θα πρέπει να εμβολιαστεί για να αντιμετωπιστεί αυτή η λαίλαπα.

Αντιθέτως, το πρόβλημα εντοπίζεται στους ενήλικες, που είναι το 90% των περιπτώσεων του διαβήτη, και το 60% με 80% στους παχύσαρκους και υπέρβαρους. Ιδιαίτερα, υπάρχει περιορισμός της οξυγόνωσης των πνευμόνων στους παχύσαρκους λόγω βάρους.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Όμικρον και τον εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση. «Η τρίτη δόση έχει αυτό το πλεονέκτημα, αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα και αντιμετωπίζεται η μετάλλαξη με πολύ καλύτερη αντιμετώπιση. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η λαίλαπα είναι να εμβολιαστούμε», τόνισε.

«Κανένα εμβόλιο δεν επηρεάζει τον οργανισμό, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που μπορεί να κάνει μία σπάνια αντίδραση. Θα χρειαζόμαστε επαναληπτικές δόσεις μέχρι να εισαχθεί μαζί με τα άλλα στελέχη στο ετήσιο αντιγριπικό εμβόλιο», σημείωσε.

  [/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ