Ληγμένα εμβόλια κατήγγειλαν πολίτες στο Αίγιο – «Δεν υπάρχει θέμα» λένε Pfizer και ECDC - celebs.gr

Breaking

Ληγμένα εμβόλια κατήγγειλαν πολίτες στο Αίγιο – «Δεν υπάρχει θέμα» λένε Pfizer και ECDC

featured image

Ληγμένα εμβόλια της Pfizer κατήγγειλαν πολίτες, οι οποίοι πήγαν να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο Αιγίου, το πρώτο διήμερο του Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει το «Live News», πολίτες της περιοχής που έκλεισαν το ραντεβού τους στις 1 και 2 Δεκεμβρίου, παρατήρησαν ότι ορισμένα από τα σκευάσματα είχαν λήξει στις Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα 5-6 άτομα, από τους 50 συνολικά, να ακυρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με διαβεβαίωση των υπευθύνων του νοσοκομείου, αλλά και της Pfizer και του ECDC, δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος εάν η ημερομηνία λήξης στη δόση είχε παρέλθει κατά μία με δύο ημέρες, καθώς η αποτελεσματικότητά τους διαρκεί έως και ένα μήνα μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ο Βαλάντης ξεφτιλίζει τον Πετράκο – «Απορώ πώς δίνουν βήμα σε αυτόν τον άνθρωπο»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Φάρμα” – Αυτά είναι τα “κοντινά” που τρόμαξαν το κοινό

«Το λέμε από στόμα σε στόμα και από το Facebook και όταν έρχονταν την επόμενη μέρα αυτοί που είχαν προγραμματίσει να κάνουν τα εμβόλια, ζητούσαν να δούνε το μπουκαλάκι τι ημερομηνία γράφει, άλλοι το δέχονταν άλλοι ακύρωναν το ραντεβού. Προφανώς, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, υπήρχαν κάποια φιαλίδια που ξέμειναν, αλλά όντως πήρε την έγκριση το φάρμακο ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν» υπογράμμισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Αιγίου.


Τα ληγμένα εμβόλια είναι αποτελεσματικά μέχρι και ένα μήνα μετά

Παράλληλα, ο ίδιος ξεκαθάρισε, από την πρώτη στιγμή, ότι «το αναφέραμε και στη διοίκηση και εμείς θέλουμε και θέλαμε γενικότερα να μη δίνεται λαβή στον κόσμο, ειδικά για τα εμβόλια που υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις».

Το θέμα στο Αίγιο έληξε στις 3 Δεκεμβρίου, όταν το νοσοκομείο παρέλαβε τη νέα παρτίδα των εμβολίων.

Στα καινούργια σκευάσματα, οι ημερομηνίες λήξης έχουν παραταθεί από τους 6 μήνες που ήταν αρχικά, στους 9.

Διευκρίνιση έκανε και από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και δεν υπάρχει θέμα με την ημερομηνία λήξης τους.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μιλώντας στο MEGA για τα ληγμένα εμβόλια, σημείωσε «είναι πάγια τακτική, το ξέρουμε έτσι και αλλιώς, πάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μερικές μέρες μετά. Είναι ένα όριο ασφαλείας πολύ αυστηρό και ενδεικτικό. Δεν σημαίνει ότι μετά θα είναι επικίνδυνο το εμβόλιο. Έγινε ένα θέμα που δεν υπήρχε».

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ