Ματίνα Παγώνη: «Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την μετάλλαξη Όμικρον» - celebs.gr

Breaking

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Ματίνα Παγώνη: «Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την μετάλλαξη Όμικρον»

featured image

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και τους ανεμβολίαστους μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

H πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη μίλησε για ακόμα μια φορά για την ανάγκη εμβολιασμού και την μετάλλαξη Όμικρον.

«Οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα να τρέξουν να εμβολιαστούν, γιατί η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική. Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον. Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ η κ. Παγώνη.

Σχετικά με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας είπε πως εξηγούνται από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. «Όταν έχεις τόσα περιστατικά, δεν είναι δυνατόν να μη νοσηλευτούν, να μην κάνουν επιπλοκές και να μην έχουμε θανάτους. Αν είχαμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων θα ήταν διαφορετικά».


Υπογράμμισε ωστόσο Δέλτα ήταν η πιο δύσκολη μετάλλαξη και είναι αυτή που έχει καλύψει όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ.

Εκτίμησε πως η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τη θεραπεία με τα αντιικά χάπια, που ήρθαν στη χώρα μας σημείωσε ότι δε θα είναι διαθέσιμα σε όλους, καθώς θα κατατίθεται αίτηση στη σχετική πλατφόρμα και Επιτροπή θα εγκρίνει αυτούς που θα τα παίρνουν. «Κάποιοι νομίζουν ότι τα παίρνουμε και γινόμαστε καλά όταν νοσήσουμε, ωστόσο θα ακολουθηθεί η αντίστοιχη διαδικασία με τα μονοκλωνικά. Δε θα τα πάρουν όλοι. Αυτό που προέχει είναι ο εμβολιασμός», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.

Καταλήγοντας, «Η μέρα που θα μειώσουμε στο ελάχιστο τις απλές κλίνες θα είναι η μεγαλύτερη ανάσα για τον ιατρικό κόσμο».

Δείτε όσα είπε
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου