Αλέξης Τσίπρας: «Εγώ είμαι αυτοδημιούργητος, ο Μητσοτάκης τα βρήκε όλα έτοιμα» - celebs.gr

Breaking

Αλέξης Τσίπρας: «Εγώ είμαι αυτοδημιούργητος, ο Μητσοτάκης τα βρήκε όλα έτοιμα»

featured image

Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη, όπου και μίλησε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Kontra Channel,  όπου και δήλωσε μεταξύ άλλων πως ζητά εκλογές για να «φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση», ενώ υποστήριξε ότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο για συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας εξήγησε την πρότασή του για την αλλαγή του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, αναφέρθηκε και στο ΚΙΝΑΛ και στον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τη εξωτερική πολιτική, γιατί «η χώρα δεν έχει στρατηγική».


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Έχασε μάνα, πατέρα, σύντροφο μέσα σε 1 χρόνο, τη νάρκωσαν, τη βίασαν κι έμεινε 3 μέρες άπλυτη μετά το βιασμό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μπουκοταζ στα αναψυκτικα της οικογένειας που εμπλέκεται στον βιασμό

Αλέξης Τσίπρας: Τι δήλωσε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Στο ερώτημα για το αν ισχύει παλαιότερη πρότασή του για συνεννόηση με την κυβέρνηση για την πανδημία, απάντησε: «Τώρα τι συνεννόηση να κάνουμε; Επάνω στα ερείπια; Τώρα η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι η λαϊκή ετυμηγορία. Η μόνη διέξοδος είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ήταν κυβέρνηση κυνική και αλαζονική, για να δει άσπρη μέρα και προοπτική ο τόπος… Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεννόησης απέναντι σε μία κυβέρνηση που έχει μία ρητορική διχαστική. Όταν βγαίνει ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και μιλά με όρους πρωτοφανείς ότι είμαστε ναζί, ότι ακολουθούμε την γραμμή του Γκέμπελς, τι συνεννόηση να υπάρξει σε αυτό το κλίμα;».

Αλέξης Τσίπρας

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εμείς δεν ασχοληθήκαμε με την οικογένειά του ποτέ, ασχοληθήκαμε όμως με αυτό που δικαιούμαστε ως αντιπολίτευση. Γιατί όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο και καταθέτεις πόθεν έσχες και συμπεριλαμβάνεται και η σύζυγός σου, οφείλεις το πόθεν έσχες να ανταποκρίνεται στην νομιμότητα, οφείλεις να μην υποκρύπτεις εισοδήματα. Αυτό δεν είναι ότι ασχολούμαστε με την οικογένεια, αν είμαστε σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αυτό θα ήταν θέμα παραίτησης του πρωθυπουργού…».

Αλέξης Τσίπρας: Η αναφορά στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η αντιπαράθεσή μου με τον κ. Μητσοτάκη είναι πολιτική, πολιτικά τον αντιμετώπισα και θα συνεχίσω να τον αντιμετωπίζω. Αλλά μιας και είπε ότι είναι άβυσσος αυτή που μας χωρίζει, ναι είναι άβυσσος, εγώ δεν ήμουν γόνος ούτε πλούσιας ούτε πολιτικής οικογένειας, να έχω πατέρα πρωθυπουργό ή να προέρχομαι από πολιτικό τζάκι. Εγώ ήμουν ένας μαθητής στο δημόσιο Λύκειο, στο Πολυκλαδικό Αμπελοκήπων. Εκείνος όλη του την ζωή πέρασε στα πούπουλα. Είχε σαν στόχο προσωπικό και οικογενειακό να γίνει πρωθυπουργός γιατί έχουν οικογενειακή παράδοση, να κυβερνάνε την χώρα. Εγώ είμαι αυτοδημιούργητος, εκείνος μας είπε ότι κόλλησε ένσημο όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός, τα βρήκε όλα έτοιμα στην ζωή του» τόνισε.


Αλέξης Τσίπρας

Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα για πρόωρες εκλογές και απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Προφανώς και δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε τις εκλογές, δεν θα καταλύσουμε το πολίτευμα και το Σύνταγμα… Και στην Γερμανία γίνανε εν μέσω πανδημίας και στις ΗΠΑ και στην Πορτογαλία θα γίνουν. Ζητάμε να γίνουν εκλογές για να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Στο ερώτημα για την κυβέρνηση συνεργασίας που προτείνει μετά τις εκλογές με απλή αναλογική, απάντησε: «Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις είναι αυτές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και στα μνημόνια… Οι κυβερνήσεις συνεργασίας αν γίνονται σε προγραμματική βάση μπορούν να είναι σταθερότατες… Είναι προϋπόθεση πολιτικά και ηθικά να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να αθροίσουν μεγαλύτερο ποσοστό από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Βελόπουλο».

Ο κ. Τσίπρας είπε «όχι σε κυβέρνηση μειοψηφίας» και πρόσθεσε: «Οι εκλογές με απλή αναλογική που θα γίνουν για πρώτη φορά οφείλουν να μας βάλουν σε μία διαφορετική λογική σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, να δούμε την επόμενη ημέρα την δυνατότητα να κυβερνηθεί ο τόπος με σταθερή κυβέρνηση, με σχέδιο, με προγραμματικές συγκλίσεις».

Ξεκαθάρισε ότι προϋπόθεση είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι πρωθυπουργός και εξήγησε: «τους πρωθυπουργούς ο λαός τους αποφασίζει. Όποτε αποφασίσανε να βάλουν πρωθυπουργούς με παρασκηνιακές διαδικασίες ή βάλανε τραπεζίτες ή άλλες προσωπικότητες ήταν βραχύβιες».

Στο ερώτημα για το αν θα παραμείνει στην θέση του αν χάσει τις εκλογές, απάντησε: «Δεν θα χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κερδίσει, γιατί ήταν και παραμένει τέκνο της ανάγκης και γιατί έχει αποδείξει ότι έχει αποδείξει να τα βγάζει πέρα στα δύσκολα και να προστατεύει την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Θα τις κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάντε αυτό το ερώτημα στον κ. Μητσοτάκη που θα τις χάσει και έχει και πολλούς δελφίνους στο κόμμα του».

Αλέξης Τσίπρας

Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Τέλος, για το πώς κρίνει τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Θέλω να είμαι έντιμος απέναντί του. Δεν του έχει δοθεί ακόμη η δυνατότητα, είναι στα πρώτα του βήματα, μετράει τις πατημασιές του. Περνάει μία περίοδο μέλιτος, και εγώ το έχω περάσει αυτό. Όταν εκλέχτηκα πρόεδρος εκτοξεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 18% και ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν στο 17%. Η δυσκολία είναι όταν θα βρεθείς αντιμέτωπος με τα προβλήματα, οι θέσεις που θα πάρεις επάνω σε αυτά. Την δική μου ιστορία την γνωρίζετε, λίγο μετά γίναν ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο 4% και το ΠΑΣΟΚ στο 40%. Για τον κ. Ανδρουλάκη και το ΚΙΝΑΛ τα δύσκολα είναι μπροστά».

Για τον Πολάκη και αν κάνει κακό με τις παρεμβάσεις του, είπε: «Η ΝΔ παράγει περισσότερο Πολάκη από όσο μπορούμε να καταναλώσουμε. Ο κ. Πολάκης είναι ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάποια που κάνει συμφωνώ, σε κάποια διαφωνώ, κυρίως στην εκφορά του λόγου. Όσο βρίσκεται σε ένα συντεταγμένο πλαίσιο λειτουργίας δεν έχει σημασία αν κάποιος συμφωνεί ή όχι. Δεν έχει νόημα αυτό που κάνει η ΝΔ και μου ζητάει να πάρω μέτρα για τον κ. Πολάκη. Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης ας πάρει μέτρα για τον Κύρτσο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, υπάρχει και ο Πολάκης και ο Δραγασάκης, υπάρχει και ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος. Στόχος μου είναι να γίνει ακόμη πιο πολυσυλλεκτικός».

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ