Αρνείται ο Ζελένσκι τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία - celebs.gr

Breaking

Αρνείται ο Ζελένσκι τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

featured image

Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη και, πλέον, βρίσκεται στην τέταρτη ημέρα.

Επισημαίνεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει διαβεβαιώσει ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατοχή της Ουκρανίας και το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει τονίσει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν εξαπολύουν καμία επίθεση με πυραύλους, από αέρος ή με πυροβολικό σε πόλεις της Ουκρανίας, καθώς η στρατιωτική υποδομή απενεργοποιείται από όπλα υψηλής ακρίβειας και τίποτα δεν απειλεί τον άμαχο πληθυσμό.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Πάντως, η Ε.Ε., οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν, την Κυριακή (27/02), πως ορισμένες ρωσικές τράπεζες που υπόκεινται σε κυρώσεις, αποσυνδέονται από το χρηματοπιστωτικό σύστημα SWIFΤ, χωρίς να αποκλείεται να προστεθούν και άλλες, σύμφωνα με τις χώρες της Δύσης.


Ακόμα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας γνωστοποίησε ότι Ουκρανοί εθνικιστές χτύπησαν κατοικημένες περιοχές και υπάρχουν θύματα.

Ειδικότερα, οι ρωσικές Αρχές ανέφεραν πως ουκρανικές εθνικιστικές δυνάμεις βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές στην πόλη Σταρομπέλσκ, χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό και σκοτώνοντας πολλούς πολίτες.

Όπως έγινε γνωστό, 10 Έλληνες ομογενείς έχασαν τις ζωές τους στα χωριά Σαρτανά και Μπουγάς, το Σάββατο (26/02), και άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε σχετική ανακοίνωση, έκανε λόγο για «απαράδεκτες και εγκληματικές ενέργειες», τις οποίες και καταδίκασε.

Από την πλευρά της, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τις απώλειες, αλλά αποκάλυψε πως οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις δεν επιχειρούσαν στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά, το Σάββατο (26/02), επισημαίνοντας ότι «ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων, αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο». [/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ