ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ευρώ η βενζίνη! ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ...παρκάρουν τα αυτοκίνητα - celebs.gr

Breaking

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ευρώ η βενζίνη! ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ...παρκάρουν τα αυτοκίνητα

featured image

Η τιμή στην αμόλυβδη άγγιξε το Σάββατο στην Αθήνα τα 2,119 ευρώ το λίτρο σε κάποια πρατήρια. Τα ρεζερβουάρ δεν γεμίζουν.  

Τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν από πρώτο χέρι και οι Έλληνες καταναλωτές, καθώς η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου έχουν ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ανακοινώσει εντός της επόμενης εβδομάδας μέτρα.

Πάντως, η Ρωσία απείλησε ανοιχτά την Ευρώπη πως το μόνο που θα καταφέρει με τις κυρώσεις είναι να πληρώνουν οι Ευρωπαίοι τριπλάσια πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ρεύμα…

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Κάτι ξαναψήνεται: Κατέρρευσε και ξέσπασε σε λυγμούς – Άναυδη η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σύνδρομο 70ρηδων αυτό που λέει η μητέρα ότι είχε η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς

Η τιμή στην αμόλυβδη άγγιξε σήμερα, Σάββατο, στην Αθήνα τα 2,119 ευρώ το λίτρο σε κάποια πρατήρια. Τα ρεζερβουάρ δεν γεμίζουν.


«Οι καταναλωτές ανησυχούν, καθώς ο προϋπολογισμός στα νοικοκυριά έχει εκτροχιαστεί από τις συνεχόμενες ανατιμήσεις στα καύσιμα και ψάχνουν τρόπους ώστε να μειωθεί το κόστος μετακίνησης», αναφέρει ο ρεπόρτερ του MEGA. Ο Γιώργος, πατέρας δύο παιδιών, θα πηγαίνει πλέον στην εργασία του μαζί με συναδέλφους, για να μοιράζεται το κόστος της μετακίνησης. «Με τα τωρινά δεδομένα σκεφτόμαστε να πηγαίνουμε 2 -3 μαζί στη δουλειά – δεν γίνεται. Χθες γέμισα το αμάξι με 100 ευρώ, η κατάσταση είναι απογοητευτική», δηλώνει.

Οι ρωσικές απειλές φτάνουν στις αντλίες Η Μόσχα προειδοποίησε ανοιχτά τους Ευρωπαίους ότι θα πληρώσουν ακριβά τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας. «Πετρέλαιο, αέριο, ρεύμα, θα τα πληρώνετε σε τριπλάσια τιμή», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Είναι δυσανάλογα ακριβά με την αγοραστική μας δύναμη, είναι πολύ ακριβό το καύσιμο», δηλώνει ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων.

Παρέμβαση για το θέμα της τιμής των καυσίμων ετοιμάζει εντός της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αφορά στον Ειδικό Φόρο – μέτρο το οποίο, ωστόσο, δεν θα είναι οριζόντιο.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της βενζίνης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι «έχει ξεφύγει επικίνδυνα», επισημαίνοντας ότι δεν θα μείνει έξω από το πεδίο των κυβερνητικών παρεμβάσεων, «πάντοτε στο πλαίσιο λελογισμένων κινήσεων» και επιβεβαιώνοντας τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων.

Μέτρα για την ελάφρυνση των καταναλωτών αναμένεται να πάρουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ την προσεχή εβδομάδα οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου συναντώνται στη Ρώμη, για να συντονίσουν τα βήματά τους στα ζητήματα της ενέργειας.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ