Η ευθεία βολή της Κίνας κατά των ΗΠΑ: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ… - celebs.gr

Breaking

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Η ευθεία βολή της Κίνας κατά των ΗΠΑ: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ…

featured image

Ο εκπρόσωπος της κινεζικής αποστολής στην ΕΕ ακούγοντας ερώτηση σχετικά με τις παρατηρήσεις του ΝΑΤΟ για την Κίνα και το αν βοηθάει, ή όχι τη Ρωσία στην επιχείρησή της στην Ουκρανία, έδωσε μια αποστομωτική απάντηση:

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ποιος βομβάρδισε την πρεσβεία μας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Δεν χρειαζόμαστε διάλεξη για τη δικαιοσύνη από τον καταχραστή του διεθνούς δικαίου…»

Η ερώτηση συγκεκριμένα είχε ως εξής:

«Σύμφωνα με αναφορές, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε χθες ότι οποιαδήποτε υποστήριξη στη Ρωσία, στρατιωτική υποστήριξη ή οποιοδήποτε άλλο είδος υποστήριξης, θα βοηθούσε στην πραγματικότητα τη Ρωσία να διεξαγάγει έναν βίαιο πόλεμο εναντίον ενός ανεξάρτητου κυρίαρχου έθνους, την Ουκρανία και να τη βοηθήσει να συνεχίσει να πολεμά προκαλώντας θάνατο, βάσανα και τεράστιο όγκο καταστροφών. Υποστήριξε επίσης ότι η Κίνα έχει υποχρέωση ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να υποστηρίξει και να τηρήσει το διεθνές δίκαιο και να συμμετάσχει στον υπόλοιπο κόσμο καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή. Ποιο είναι το σχόλιό σας;»


Και η πλήρης κινεζική απάντηση:

«Έχουμε λάβει υπόψη τις σχετικές παρατηρήσεις. Οι Κινέζοι μπορούν να σχετιστούν πλήρως με τους πόνους και τα βάσανα άλλων χωρών γιατί δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ποιος βομβάρδισε την πρεσβεία μας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Δεν χρειαζόμαστε διάλεξη για τη δικαιοσύνη από τον καταχραστή του διεθνούς δικαίου. Ως απομεινάρι του Ψυχρού Πολέμου και η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, το ΝΑΤΟ συνεχίζει να επεκτείνει τη γεωγραφική του έκταση και το εύρος των επιχειρήσεων του. Τι είδους ρόλο έχει παίξει στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα; Το ΝΑΤΟ πρέπει να αναλογιστεί καλά».



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ