Τα καρτέλ της ενέργειας τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη - Τους εκθέτει ανεπανόρθωτα ο πρόεδρος της ΔΕΗ - celebs.gr

Breaking

Τα καρτέλ της ενέργειας τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη - Τους εκθέτει ανεπανόρθωτα ο πρόεδρος της ΔΕΗ

featured image
Σοβαρές καταγγελίες για καρτέλ στη χώρα μας που παίζει κερδοσκοπικά παιγνίδια με την ενέργεια αλλά και για τον αδιάβαστο υπουργό Ανάπτυξης έκανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για νέα εκτίναξη της… τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο Γιώργος Αδαμίδης κατήγγειλε ότι τέσσερις εταιρείες κερδοσκοπούν και αδιαφορούν για τις αυξήσεις. Όπως είπε μιλώντας στο OPEN ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, «τέσσερις  εταιρείες διαχειρίζονται τα ενεργειακά ζητήματα. Κερδοσκοπούν και αδιαφορούν για την έκρηξη των τιμών αφού τη ρήτρα αναπροσαρμογής την πληρώνουν οι καταναλωτές».

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Οι άντρες μας περιμένουν να έρθουν οι Ουκρανές»: Κύμα οργής με την δήλωση καθηγητή Πανεπιστημίου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μαρία Ζαχάροβα: Οι πικάντικες φωτογραφίες της καλλονής του Ρωσικού Υπουργείου που κράζει την Ελλάδα

Μάλιστα επεσήμανε ότι το κόστος της λιγνιτικής μεγαβατώρας είναι 140 ευρώ, οι πάροχοι την αγοράζουν με 330 ευρώ, οπότε είναι αδύνατο να την  πουλήσουν  προς 60 ευρώ στον καταναλωτή.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη που υποστήριξε ότι οι λιγνιτικές μονάδες λειτουργούν στο φουλ  εκτός από μια στην Καρδιά Αμυνταίου, τον χαρακτήρισε αδιάβαστο αφού δεν ξέρει καν ότι δεν υπάρχει μονάδα στην Καρδιά Αμυνταίου.
Όπως είπε οι λιγνιτικές μονάδες δεν έκλεισαν το 2018 αλλά οι δυο  ΑΗΣ Αμυνταίου το 2020 και τέσσερις ΑΗΣ Καρδιάς το 2021. Από τις οκτώ λιγνιτικές μονάδες που διαθέτουμε σήμερα, επτά θα μπορούσαν να λειτουργήσουν παράγοντες 2.400 μεγαβατώρες τη στιγμή που η ζήτηση ακόμα και στην κρίση δεν ξεπερνά τις 1.600 μεγαβατώρες…

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ