Υπάρχουν 750 εκατ. λόγοι που πρέπει η Premier να ολοκληρωθεί - celebs.gr

Breaking

Υπάρχουν 750 εκατ. λόγοι που πρέπει η Premier να ολοκληρωθεί

featured image

Oι προκλήσεις που θέτει η συντόμευση της επόμενης σεζόν είναι ασήμαντες σε σύγκριση με τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την εγκατάλειψη αυτής της ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Το μέγεθος της οικονομικής ζημίας για τις ομάδες και οι απειλές για μη ολοκλήρωση της σεζόν αλλά και για νομικές ενέργειες σε βάρος τους για αυτήν την πιθανή εξέλιξη έχουν αρχίσει να δημιουργούν τις σκέψεις για εναλλακτικές. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει φτιάξει μία ομάδα εργασίας για το πως μπορούν να τελειώσουν οι διοργανώσεις της αλλά και τα πρωταθλήματα μέχρι τον Αύγουστο και μετά από μία μικρή διακοπή να αρχίσει ξανά η ποδοσφαιρική χρονιά.

Το οικονομικό σκέλος είναι αυτό που… καίει τους πάντες. Που… καίει τις ομάδες. Οι Times δύο εβδομάδες πριν αποκάλυψαν πως οι ομάδες της Premier League θα έχουν μία… χασούρα τουλάχιστον 750 εκατομμυρίων λόγω των εξελίξεων και της διακοπής αλλά και φυσικά εξαιτίας της πιθανότητας να μην τελειώσει η χρονιά.


Τα νούμερα μιλούν για απώλειες 37.5 εκατ. ανά ομάδα, όμως αυτό που προκύπτει είναι πως οι πιο μεγάλοι σύλλογοι θα χάσουν και τα περισσότερα. Οι ομάδες της Premier έπαιρναν επίσης 1.25 εκατ. Λίρες για κάθε παιχνίδι τους στην τηλεόραση το οποίο προβάλλονταν ζωντανά, κάτι που προφανώς τώρα δεν μπορεί να γίνει. Ομάδες όπως η Λίβερπουλ και η Σίτι θα χάσουν ποσά μέχρι και 80 εκατ. ίσως και παραπάνω εάν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν.
Μέχρι στιγμής η Premier  έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της έως τις 30 Απριλίου, ωστόσο η ημερομηνία αυτή δείχνει μάλλον αισιόδοξη. Σε αυτήν την φάση φαίνεται απίθανο οι ομάδες να μπορέσουν να παίξουν ξανά μέχρι τον Ιούνιο, ενώ πριν θα χρειαστούν περίοδο προετοιμασίας.

Υπάρχει βέβαια η εκδοχή να γίνει πιο μικρή η επόμενη σεζόν. Ίσως να είναι κάτι πιο εύκολο εάν και εφόσον αποφασιστεί να τερματιστεί πρόωρα η σεζόν. Οι επικεφαλής των ομάδων της Premier ήδη συζητούν το Carabao Cup να γίνει τουρνουά μόνο για U-23 σε σχέση με τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας και να ανασταλούν όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου για την σεζόν. Είναι επίσης πιθανό η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να βάζει τις επικεφαλής των ομίλων στο Champions League να έχουν για παράδειγμα δύο ματς εντός και ένα εκτός και αυτό να κρίνεται με κλήρωση.

Ωστόσο, πολλά θα ξεκαθαρίσουν το μεσημέρι της Τετάρτης, μιας και θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους γενικούς γραμματείς και των 55 χωρών-μελών της, προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος για τον νέο προγραμματισμό της σεζόν, στο πλαίσιο της δίνης του ιού Covid-19 στη Γηραιά Ήπειρο.

Πηγή: gazzetta.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ