Πλήρης διαφωνία ΕΣΑΚΕ και παικτών για την πληρωμή των συμβολαίων τους - celebs.gr

Breaking

Πλήρης διαφωνία ΕΣΑΚΕ και παικτών για την πληρωμή των συμβολαίων τους

featured image

Μία ακόμη τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε στον ΕΣΑΚΕ, με σκοπό περισσότερο την ενημέρωση για τις αποφάσεις που φαίνεται πως έχει πάρει η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος, εν μέσω των συνεπειών που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Η συζήτηση, εκτός από τις ομάδες, είχε και μέλη του Συνδέσμου Παικτών (Βασίλης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Μαυροειδής και Ανδρέας Γλυνιαδάκης), ενώ τελευταία στιγμή ενημερώθηκε ο Σύνδεσμος Προπονητών να μην λάβει μέρος.

Ουσιαστικά, η διακοπή στην Basket League έχει αποφασιστεί και απλά απομένει η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη (δεν συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη), για λήξη της σεζόν για λόγους ανωτέρας βίας.

Η συζήτηση είχε να κάνει μόνο με την αποπληρωμή των παικτών και το ποσοστό των συμβολαίων που θα λάβουν. Πάντως, οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν κάπου και υπήρξε διαφωνία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr.


Οι ομάδες πρότειναν να δώσουν το 70% των συμβολαίων. Οι παίκτες ζήτησαν το 80% και να εξοφληθούν στις 31 Αυγούστου, ενώ πρότειναν να καταβληθεί το 100% σε συμβόλαια μικρότερα των 20.000 ευρώ συνολικά, αλλά δεν υπήρξε σύμπνοια σε αυτό. Επίσης, τονίστηκε πως θα έπρεπε να μειωθεί και το ποσοστό στην αμοιβή των ατζέντηδων.

Συνεπώς, δεν βγήκε κάποια απόφαση σχετικά με την αμοιβή των παικτών και των προπονητών.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να γίνει μία νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα επιτρέψει στον ΕΣΑΚΕ να τροποποιήσει το καταστατικό που επιτάσσει ότι ο πρωταθλητής κρίνεται στα πλέι οφ και να τερματιστεί με την υπάρχουσα βαθμολογική κατάσταση, ή αν δεν συμφωνήσουν να πάνε στη λύση της ακύρωσης της σεζόν, όπως έγινε στην VTB.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ