Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση πνεύμονα στην Ελλάδα - Δεύτερη ευκαιρία σε 62χρονο - celebs.gr

Breaking

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση πνεύμονα στην Ελλάδα - Δεύτερη ευκαιρία σε 62χρονο

featured image

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη μεταμόσχευση πνεύμονα που πραγματοποιήθηκε μετά από δέκα χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Το μόσχευμα έλαβε ένας 62χρονος ασθενής ο οποίος είναι καλά στην υγεία και έχει λάβει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τη μεταμόσχευση, όπως μεταδίδει σε σχετικό της ρεπορτάζ η ΕΡΤ πραγματοποίησε ομάδα των γιατρών η οποία έχει λάβει ειδική εκπαίδευση σε μεγάλο μεταμοσχευτικό κέντρο της Βιέννης και πρόκειται να στελεχώσει το Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Ωνάσειο, η δημιουργία του οποίου είναι σε εξέλιξη.


Η εξαιρετικά πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση είχε διάρκεια πάνω από δέκα ώρες και πραγματοποιήθηκε κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του COVID-19.

Η μεταμόσχευση διενεργήθηκε από ομάδα χειρουργών και αναισθησιολόγων του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, η οποία έχει εκπαιδευτεί στην –κορυφαία διεθνώς σε ό,τι αφορά τη μεταμόσχευση πνευμόνων– Πανεπιστημιακή Κλινική της Βιέννης, MedUni Vienna/Vienna General Hospital, μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση.

Στην ίδια ομάδα με εκπαίδευση και αυτοί στη Βιέννη, συμμετέχουν εντατικολόγοι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και πνευμονολόγος του συνεργαζόμενου Νοσοκομείου «Αττικό».

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: www.newsbeast.gr