Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές κινεζικού εμβολίου για τον κορονοϊό στο Περού - celebs.gr

Breaking

Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές κινεζικού εμβολίου για τον κορονοϊό στο Περού

featured image

Ένα πιθανό εμβόλιο κατά του κορονοϊού δοκιμάζει κινεζικό εργαστήριο το Περού χρησιμοποιώντας 3.000 εθελοντές που είπαν «ναι».

Το εμβόλιο του κινεζικού ομίλου Sinopharm χορηγείται σε ενέσιμη μορφή σε εθελοντές ηλικίας 18 ως 75 ετών, οι οποίοι δεν θα πρέπει να έχουν ήδη προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε μια δεύτερη ομάδα 3.000 εθελοντών τον Οκτώβριο όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αριθμός των εθελοντών υπερέβη τις προσδοκίες, 9.000 δήλωσαν συμμετοχή σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Δύο στελέχη του ιού και ένα ψευδοφάρμακο θα χορηγηθούν σε τυχαίο δείγμα εθελοντών, οι οποίοι έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες: σε 2.000 θα χορηγηθεί το στέλεχος που ονομάστηκε «Ουχάν», σε 2.000 το στέλεχος που ονομάστηκε  «Πεκίνο» και σε 2.000 άλλους θα χορηγηθεί εικονικό φάρμακο.

Μια κινεζική επιστημονική αποστολή περίπου τριάντα προσώπων έχει επιφορτιστεί με τον συντονισμό του σχεδίου της Sinopharm, τα αποτελέσματα του οποίου δεν αναμένονται πριν από τον Δεκέμβριο.

Ο πρόεδρος του Περού Μαρτίν Βισκάρα ανακοίνωσε στα μέσα Αυγούστου ότι η κυβέρνησή του δεσμεύεται να συντονίσει την συμμετοχή στις κλινικές δοκιμές πειραματικών εμβολίων που παρασκευάζονται στην Κίνα, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Η περιοχή της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής έχει καταγράψει περισσότερους από 300.000 θανάτους από COVID-19. Η επιδημία έχει πλήξει ιδιαίτερα την Βραζιλία (128.000 νεκροί), το Μεξικό (68.000), αλλά και το Περού, το οποίο ξεπέρασε την Τρίτη το όριο των 30.000 θανάτων.


700.000 προσβληθέντες από SARS-CoV-2

Το Περού έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο σε αναλογία με τον αριθμό κατοίκων, με 91 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με απολογισμό του AFP, ο οποίος στηρίχθηκε σε επίσημες πηγές.

Χθες το Περού ξεπέρασε το όριο των 700.000 κρουσμάτων νέου κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχοντας συνολικά 702.776 επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα.

Ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 έφτασε τους 30.236 με 113 νέους θανάτους να καταγράφονται το 24ωρο που πέρασε. Αυτός ήταν ο πιο χαμηλός αριθμός από τις 8 Ιουνίου, διευκρίνισε το υπουργείο.

Τα στοιχεία αυτά εντάσσονται σε ένα πλαίσιο μείωσης του αριθμού των προσβληθέντων και των θανάτων: μέχρι στιγμής τον Σεπτέμβριο, τα νέα κρούσματα μειώθηκαν κατά μέσον όρο 20% και οι θάνατοι κατά 30%, σε σχέση με την ίδια περίοδο τον Αύγουστο.

Τα κρούσματα είχαν μειωθεί τον Ιούνιο, αλλά είχαν ξαναρχίσει να αυξάνονται μετά την άρση την 1η Ιουλίου της καραντίνας που είχε επιβληθεί σε όλη τη χώρα για να υπάρξει μια επανεκκίνηση της οικονομίας, η οποία είχε εισέλθει σε ύφεση έπειτα από πτώση 30.2% το δεύτερο τρίμηνο.

Τα νοσοκομεία έχουν κορεστεί εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, μολονότι η κατάστασή τους βελτιώθηκε πρόσφατα. Σε αυτά νοσηλεύονται σήμερα 10.727 ασθενείς που έχουν προσβληθεί από νέο κορονοϊό, ήτοι 3.454 λιγότεροι από τον αριθμό ρεκόρ των 14.181 που νοσηλεύονταν στις 17 Αυγούστου.

Πηγή: www.newsbeast.gr