Κορωνοϊός: Λίστα περιοριστικών μέτρων για την Αττική ζήτησε η κυβέρνηση - celebs.gr

Breaking

Κορωνοϊός: Λίστα περιοριστικών μέτρων για την Αττική ζήτησε η κυβέρνηση

featured image

Κατάλογο μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ζήτησε η κυβέρνηση από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου σε κάποιες περιοχές.

Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, «η έκρηξη των κρουσμάτων διεθνώς, το γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα του πληθυσμού μετά το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και το ότι υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές όπως η Πέλλα ή η Αττική, μας κάνει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση».


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Όπως σημείωσε ο ίδιος, δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην επιτροπή ειδικών να εξετάσουν κατάλογο μέτρων που θα κλιμακώνονται σε τοπικό η γενικό επίπεδο. Όπως πρόσθεσε, ο κατάλογος θα καταρτιστεί σήμερα ή αύριο, ενώ έκανε λόγο για ενδεχόμενες ανακοινώσεις την Τρίτη, εφόσον χρειαστεί και με βάση την εισήγηση των ειδικών.


 

Κικίλιας: Μέτρα σε επίπεδο δήμων

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά μέτρα, σε επίπεδο Δήμων, στην Αττική, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Όπως είπε η Επιτροπή προσανατολίζεται, εφόσον χρειαστεί, σε τέτοιου είδους μέτρα, και όχι σε οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής.

«Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής» ανέφερε μιλώντας στο Open.

«Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση. Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση» πρόσθεσε. [/expander_maker]
[fbcomments]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ