Στην Αθήνα θα έρθει ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό για να μιλήσει για την «καθαρή» ενέργεια και τη βιωσιμότητα του πλανήτη - celebs.gr

Breaking

Στην Αθήνα θα έρθει ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό για να μιλήσει για την «καθαρή» ενέργεια και τη βιωσιμότητα του πλανήτη

featured image

Μπορεί να ολοκληρώνεται σήμερα το συνέδριο του «Economist» στο Λαγονήσι ωστόσο οι οργανωτές ετοιμάζονται ήδη για το επόμενο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε γνωστό ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου. Θέμα του θα είναι η πράσινη ανάπτυξη και η «καθαρή» ενέργεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, με υψηλούς και πάλι καλεσμένους.

Αυτή τη φορά στο πάνελ θα βρίσκεται μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο αδελφός του Αντρίκος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, η Λούκα Κατσέλη, η Μαρία Δαμανάκη.


Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το θέμα είναι άκρως επίκαιρο. «Καθώς ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται υπό τεράστια πίεση λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του Covid-19, τίθενται συνεχώς ερωτήματα σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθούνται μέχρι σήμερα σε πολλούς τομείς της ζωής μας», αναφέρουν. «Αυτές οι ερωτήσεις αναμφισβήτητα σχετίζονται επίσης με το κρίσιμο ζήτημα της αειφορίας, καθώς η εξάπλωση και η αντίδραση απέναντι στην πανδημία παρέχουν την ευκαιρία να εξετάσουν – και ενδεχομένως να επαναπροσδιορίσουν σε ορισμένες περιπτώσεις – τα τρέχοντα μοντέλα αειφορίας. Προς το παρόν, όλες οι επιστημονικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια παρακολούθησης και μελέτης της ανάπτυξης του κορονοϊού, προσπαθώντας να απαντήσουν σε καθοριστικά ερωτήματα: Πώς σχετίζονται οι επιδημίες με την κρίση βιωσιμότητας; Θα βρούμε τρόπους συνύπαρξης με αυτό που συμβαίνει στη βιόσφαιρα; Ποια είναι τα διδάγματα που πρέπει να αντληθούν από τις πανδημίες; Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους στόχους της βιωσιμότητας στην μετακορονοϊού εποχή;».

Μπορείτε να δείτε τη λίστα με όλους τους ομιλητές του συνεδρίου εδώ.

Πηγή: www.newsbeast.gr