Σκυλακάκης: Στην τέταρτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής ένα μέρος του ποσού θα δοθεί ως επιχορήγηση - celebs.gr

Breaking

Σκυλακάκης: Στην τέταρτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής ένα μέρος του ποσού θα δοθεί ως επιχορήγηση

featured image

Αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα ξεκινήσουν οι πληρωμές που αφορούν την Τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή προς τις μικρές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ, όπως τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Το μέλος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 τόνισε πως επί της ουσίας πρόκειται για δάνεια προς τους δικαιούχους που δεν έχουν τραπεζικό προφίλ προκειμένου να δανειστούν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και πως με τα ποσά που δίνονται «καλύπτεται ένα σημαντικό ποσοστό της απώλειας τζίρου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού».


Πρόσθεσε δε ότι στην τέταρτη φάση «που θα έχουμε δει και τους τζίρους του Σεπτεμβρίου, θα αξιολογήσουμε ποιες επιχειρήσεις έχουν υποστεί επί πολλούς μήνες πίεση και υψηλές απώλειες στον τζίρο τους, και με κάποια κριτήρια ένα αξιόλογο κομμάτι της επιστρεπτέας προκαταβολής θα είναι μη επιστρεπτέο, γιατί πλέον δεν τίθεται θέμα ρευστότητας, αλλά δοκιμάζεται η επιβίωση της ίδιας της επιχείρησης». Κατά συνέπεια στην τέταρτη φάση θα δοθεί επί της ουσίας μια επιχορήγηση.

Action24 (09.10.2020)

Συνέντευξη στο Action24 και στους δημοσιογράφους Stamatis Zacharos και Katerina Douka. #economy #RecoveryFund

Δημοσιεύτηκε από Theodoros Skylakakis στις Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020

Πηγή: www.newsbeast.gr