Ο Καμίνης θυμήθηκε τις ΜΚΟ όταν ο Μηταράκης έδιωξε τον Σόρος! - celebs.gr

Breaking

Ο Καμίνης θυμήθηκε τις ΜΚΟ όταν ο Μηταράκης έδιωξε τον Σόρος!

featured image

Είναι πραγματικά συγκινητική η παρέμβαση του κυρίου Καμίνη, ο οποίος ανακάλυψε έστω και με καθυστέρηση μίας δεκαετίας το θέμα των ΜΚΟ. Ένα θέμα ο οποίος όμως το γνωρίζει πολύ καλά. Το είχε άλλωστε ομολόγησε ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου που είχε δώσει πριν από λίγα χρόνια, ως δήμαρχος. Λέγοντας συγκεκριμένα: «οι δήμοι μας συνεργάζονται προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων τους με δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Open Society Foundation»!

E69161F7 0AAC 4EA5 916A 126A0F7E27FE
Ο ίδιος ο κύριος Καμίνης είχε παραδεχτεί την σχέση του με τις ΜΚΟ και συγκεκριμένα του Σόρος, μετά από αποκαλύψεις

Τι συνέβη λοιπόν και ο κύριος Καμίνης «απασφάλισε» καταλογίζοντας τον κύριο Μηταράκη ότι συμπεριέλαβε ΜΚΟ που σχετίζεται με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας; Φυσικά και το θέμα των ΜΚΟ είναι μια πονεμένη ιστορία η οποία κρύβει πίσω τις πολλές αμαρτίες. Εάν λοιπόν όντως ο κύριος Μηταράκης είχε βάλει πολιτικά κριτήρια στην επιλογή των ΜΚΟ, ο κύριος Καμίνης θα είχε κάθε δικαίωμα να τον κατακεραυνώσει, ακόμα κι αν ο ίδιος ήταν από αυτούς που είχαν ξεκινήσει το πάρτυ με τις ΜΚΟ ως δήμαρχος.

Ερευνώντας προσεκτικά τις καταγγελίες, βλέπουμε ότι Από το υπουργείο υπήρχε ανοιχτή πρόσκληση για τα περιβόητα διαμερίσματα. Μάλιστα όπως φαίνεται, όλες οι αιτήσεις συμμετοχής έγιναν δεκτές! Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι έπεσαν και οι τιμές περίπου κατά 25%! Άρα, υπήρχε περιθώριο μειώσεις τιμών, το οποίο κάποιοι άλλοι δεν είχαν φροντίσει να το πετύχουν. Δηλαδή παρά το ότι αυξήθηκε η ζήτηση, οι τιμές έπεσαν. Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποιοι έκαναν πάρτι το περασμένο χρονικό διάστημα και παρεξηγήθηκαν επειδή κάποιος το χάλασε.

Και επειδή εμείς μιλάμε με στοιχεία και ονοματεπώνυμα, ας θυμηθούμε τι έγινε πρόσφατα.

mitarakis notis1

Ο Μηταράκης πέταξε έξω από το πρόγραμμα ESTIA II την ΜΚΟ του Σόρος

Έξω από το πρόγραμμα ESTIA II του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου βρέθηκε η ΜΚΟ Solidarity Now!


Μήπως λοιπόν κάποιοι παρεξηγήθηκαν επειδή ο Μηταράκης μείωσε τις τιμές με αποτέλεσμα η ΜΚΟ του Σόρος να αποχωρήσει; Διότι εάν δεν τεκμηριωθεί πως έμειναν έξω αίτησης λόγω πολιτικών φρονημάτων και μπήκε μέσα ΜΚΟ που σχετίζεται με τη Νέα Δημοκρατία, τότε οι καταγγελίες Καμίνη πρέπει να διερευνηθούν. Εάν όμως όπως προκύπτει, το κράτος εξοικονόμησε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανοίγοντας την διαδικασία χωρίς στεγανά και χωρίς φωτογραφικούς όρους, τότε η ενέργεια του κυρίου Καμίνη δεν είναι καθόλου αθώα.

Ας θυμηθούμε λοιπόν την αποκάλυψη από την εφημερίδα δημοκρατία:

Η είδηση θα περνούσε στα ψιλά, αν η συγκεκριμένη μη κυβερνητική οργάνωση δεν είχε απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα, γιατί ανήκει στον γνωστό σκοτεινό κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος. Του Νίκου Μερτζάνη «δημοκρατία» Θα περνούσε, επίσης στα ψιλά, αν δεν ήταν γνωστές οι σχέσεις της οργάνωσης με την οικογένεια Μητσοτάκη. Και αυτή η αποκλειστική είδηση προκαλεί τουλάχιστον απορίες για το γεγονός ότι η… εμβληματική Solidarity Now δεν θα λάβει μέρος σε ένα πρόγραμμα με τεράστια χρηματοδότηση. Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι το ξεσκαρτάρισμα στις ΜΚΟ, που έχει υποσχεθεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, δείχνει να υλοποιείται από τη συγκεκριμένη οργάνωση. Η «δημοκρατία» φέρνει στο φως έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο η γενική διευθύντρια της οργάνωσης Αντιγόνη Λυμπεράκη ενημερώνει τον επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Philippe Leclerc για το γεγονός ότι η ΜΚΟ δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ESTIA II. Η κυρία Λυμπεράκη τον ενημερώνει ότι, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε και ο ίδιος, τελικά ο οργανισμός, στον οποίο είναι διευθύντρια, δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα, για το οποίο έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδότηση ύψους 91.500.000 ευρώ για το 2020 προς το ελληνικό υπουργείο, για τη συνέχιση και αύξηση των θέσεων του στεγαστικού προγράμματος ESTIA II. Στόχος του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι η αύξηση των προσωρινών θέσεων στέγασης από 25.500 σε 40.000 μέχρι το 2021. Παράλληλα, το Πρόγραμμα ESTIA II – Παροχές σε Χρήμα ανέρχεται στα 125.000.000 ευρώ, με το υπουργείο να θέτει ως στόχο την περιστολή του ποσού εντός του 2021, αφενός με την ουσιαστική μείωση των ροών και αφετέρου με την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, ώστε αυτοί που είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων αιτούντων άσυλο να απολαμβάνουν τα προνόμια για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και όχι για πολλά χρόνια, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Από αυτή τη ροή χρημάτων, λοιπόν, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», έμεινε έξω η ΜΚΟ. Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει σχέση με τον Τζορτζ Σόρος, η δράση του οποίου είναι γνωστή και αρκετά σκοτεινή. Η μεγαλύτερη μπίζνα του θεωρήθηκε αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1992, κατά τη διάρκεια της νομισματικής κρίσης που μάστιζε τη βρετανική οικονομία. Επίσης, η οργάνωση διατηρεί σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς η γενική διευθύντρια Α. Λυμπεράκη είναι ανιψιά του Κων/νου Μητσοτάκη. Όσο για το Δ.Σ. της ΜΚΟ, αποτελείται από μεγαλοεπιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίων και νεοφιλελεύθερους πολιτικούς, που, ως γνωστόν, ανήκουν στους πρωτεργάτες της υλοποίησης των ακραίων πολιτικών λιτότητας, ενώ εκφράζουν θέσεις στα εθνικά μας θέματα τουλάχιστον απαράδεκτες.
[fbcomments]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ