«Εμείς φταίμε δηλαδή που γκρεμίστηκαν τα σπίτια μας;» Η ατάκα Μητσοτάκη που εξόργισε τους σεισμόπληκτους - celebs.gr

Breaking

«Εμείς φταίμε δηλαδή που γκρεμίστηκαν τα σπίτια μας;» Η ατάκα Μητσοτάκη που εξόργισε τους σεισμόπληκτους

featured image

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε χθες, Τρίτη, το χωριό Αρκαλοχώρι, το οποίο υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό στην Κρήτη και συνομίλησε με τους κατοίκους.

Μία κάτοικος του χωριού υπογράμμισε στον πρωθυπουργό ότι “εδώ και ενάμιση χρόνο η τοπική κοινωνία έχει καταστραφεί από τον κορονοϊό και τώρα δεν έχει μείνει κανένα κατάστημα και υπάρχουν άνθρωποι χωρίς σπίτια”, ενώ ένας άλλος κάτοικος συμπλήρωσε ότι “η κατάσταση είναι απαράδεκτη, με οικογένειες να μένουν στο τσιμέντο”.

Η ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη που εκνεύρισε τους κατοίκους

“Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Θα στεγαστείτε κανονικά και θα ξαναφτιάξουμε την πόλη από την αρχή, σωστά αυτή τη φορά, ε; Σωστά”, ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητασοτάκη, για τις ζημιές από το σεισμό, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι του είπαν “πάλι ρίχνετε την ευθύνη στον κόσμο”.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει την ευθύνη στους κατοίκους, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για “εξοργιστική έλλειψη ενσυναίσθησης” από πλευράς πρωθυπουργού.

“Στις εύλογες διαμαρτυρίες σεισμόπληκτων στην Κρήτη, που κατήγγειλαν πως κοιμούνται σε σκηνές πάνω στο τσιμέντο, ο κ. Μητσοτάκης, αντί για μια κουβέντα παρηγοριάς και μέτρα στήριξης, τους έριξε και τις ευθύνες από πάνω για τη «μη σωστή» κατασκευή των σπιτιών τους. Η παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης και η διαρκής επίκληση της ατομικής ευθύνης των πολιτών, ακόμη και για τις φυσικές καταστροφές, είναι πλέον εξοργιστική”.




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ