Πάμε και για νέα μέτρα: Οι 6 προτάσεις για ΜΜΜ, διασκέδαση, εστίαση και σούπερ μάρκετ - celebs.gr

Breaking

Πάμε και για νέα μέτρα: Οι 6 προτάσεις για ΜΜΜ, διασκέδαση, εστίαση και σούπερ μάρκετ

featured image
Οι 80 νεκροί που υπήρξαν χθες, φούντωσαν ακόμα περισσότερο την συζήτηση για λήψη νέων μέτρων.

Μπορεί χθες τα κρούσματα να ήταν σε χαμηλά, σχετικά επίπεδα, όμως ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό ήταν σοκαριστικός, καθώς 80 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, με την λήψη νέων μέτρων να φαντάζει ως πολύ πιθανή.

Μπορεί η εμβολιαστική ροή να έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και τις τελευταίες μέρες να έχουν κλειστεί 245.000 ραντεβού, όμως υπάρχει ακόμα μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας που μένουν απροστάτευτη από τον κορονοϊό.

Κάτι που κατ’ επέκταση προκαλεί μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία σε όλη την χώρα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα περιστατικά Covid και μη που καλούνται να διαχειριστούν.

Για αυτό και η λήξη νέων μέτρων, φαντάζει ως αρκετή πιθανή, με τους ανεμβολίαστους να βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς όλα δείχνουν οτι κυρίως αυτούς θα αφορούν και θα περιορίζουν.

Τα μέτρα

Για την Τετάρτη λοιπόν είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και εκεί θα συζητηθεί τί θα προταθεί στην κυβέρνηση και στα αρμόδια υπουργεία.


Αυτά είναι τα εξής…

  1. Να μειωθεί η χωρητικότητα στην εστίαση και στην διασκέδαση, όπως έγινε στα σούπερ μάρκετ.
  2. Να αυξηθεί η τηλεργασία.
  3. Να υπάρξει κλιμακωτό ωράριο στο δημόσιο, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφώρηση στα ΜΜΜ.
  4. Να γίνει και πάλι υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να είναι διπλή.
  5. Σύσταση στους μεγάλους σε ηλικία να περιορίσουν τις επαφές τους.
  6. Είσοδος στα σούπερ μάρκετ με αρνητικό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Επιβεβαίωση Πλεύρη

Το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, το επιβεβαίωσε την Δευτέρα το πρωί και ο Υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης μιλώντας στο Open. «Η κυβέρνηση συζητά αν χρειάζονται περισσότερα μέτρα στους ανεμβολίαστους. Αυτά θα συζητηθούν και στην επιτροπή των ειδικών που θα γίνει την Τρίτη ή την Τετάρτη», τόνισε ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας πως «παρακολουθούμε τα κρούσματα που θα έρθουν. Παρά την αύξηση, υπάρχουν κάποια πιο ενθαρρυντικά στοιχεία, καθώς φαίνεται πως τα κρούσματα εμφανίζουν μια σταθεροποίηση. Ωστόσο χρειάζεται παρακολούθηση»
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ