Δημοσκόπηση γροθιά για τον Παπανδρέου - Δείτε αναλυτικά! - celebs.gr

Breaking

Δημοσκόπηση γροθιά για τον Παπανδρέου - Δείτε αναλυτικά!

featured image

Νέα δημοσκόπηση έγινε από τη δημοσκοπική εταιρία Marc που δείχνει το μικρό -πλέον- προβάδισμα της ΝΔ αλλά και τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ. Το πρώτο μέρος της μεγάλης, μηνιαίας δημοσκόπησης της Marc παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-13 Νοεμβρίου, σε 1.508 νοικοκυριά, ενώ συμπεριλήφθηκαν και 500 ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ.

Καθώς φαίνεται, αυτό που ανησυχεί περισσοτερο τους πολίτες, είναι η πανδημία με ποσοστό 77,6% και η ακρίβεια με 60,7%.

Το 58,1% των πολιτών λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα rapid test στους ανεμβολίαστους, είναι σε θετική κατεύθυνση, σε ποσοστό 58,1%, ενώ το 40,5% έχει αντίθετη άποψη.

Το 56,5% των ερωτηθέντων ωστόσο εκτιμά ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει τα μέτρα.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η διαφορά είναι στα οπίσθια – Αυτή θα “σβήσει” φέτος απο τη μνήμη μας την Κατσογρεσάκη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Λύγισε» η Βροχοπούλου – «Ο γιος μου έφυγε, ντρέπεται για την μάνα του»

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 34%, έναντι 21,5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ, με το ποσοστό του να ενισχύεται στο 8,2%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 2,9%, κάτω δηλαδή από το όριο για την είσοδο στη Βουλή.

Στη δημοσκόπηση του περασμένου Οκτωβρίου από τη Marc, αξίζει να επισημανθεί, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ανερχόταν στο 12,8%.

Σκληρή μάχη στο ΚΙΝΑΛ δείχνει η δημοσκόπηση

Όσον αφορά στις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, η δημοσκόπηση καταγράφει προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο. Με υπεροχή στον β’ γύρο στην περίπτωση που βρει απέναντί του τον Γιώργο Παπανδρέου. Αμφίρροπη όμως αναμέτρηση, με ανεπαίσθητη υστέρησή του, εάν έχει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Τα ευρήματα της εταιρείας επιβεβαιώνουν σε ένα σημαντικό βαθμό αυτά που εντόπισε και η Metron Analysis προ διημέρου, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι η κούρσα είναι ανοιχτή μέχρι το τέλος. Η μάχη για τη δεύτερη θέση την πρώτη Κυριακή δεν έχει ξεκαθαρίσει ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη, που διατηρεί προβάδισμα, και Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έχει υπέρ του την λεγόμενη παράσταση νίκης. Τόσο οι ψηφοφόροι του γενικού εκλογικού σώματος, αλλά και οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, που ενδιαφέρονται να πάνε στις κάλπες, προβλέπουν ότι θα κερδίσει τελικά τη μάχη της ηγεσίας ο πρώην πρωθυπουργός.

Από την άλλη, ο Νίκος Ανδρουλάκης αντιπαραβάλλει δύο θετικά στοιχεία, που καταγράφει η έρευνα για τη δική του υποψηφιότητα. Πρώτον ότι είναι δημοφιλέστερος όλων των υποψηφίων, τόσο στο γενικό εκλογικό σώμα, όσο και στο κομμάτι των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ -η έρευνα αφορά και στις δύο περιπτώσεις εκείνους που λένε ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές. Και δεύτερον ότι στις διασταυρώσεις του β’ γύρου, είτε βρεθεί απέναντι στον κ. Λοβέρδο, είτε στον κ. Παπανδρέου έχει προβάδισμα να κερδίσει την αναμέτρηση.

Ανεβαίνει το ΚΙΝΑΛ λόγω… Φώφης

Ο κ. Λοβέρδος κερδίζει την κούρσα εάν βρεθεί στον β’ γύρο αντιμέτωπος με τον κ. Παπανδρέου. Αυτά ήταν και τα ευρήματα της Metron Analysis, σε γενικές γραμμές, διαμορφώνοντας με μεγαλύτερη σαφήνεια αυτή την εικόνα.

Και στην έρευνα της Marc, το ΚΙΝΑΛ σημειώνει αύξηση του ποσοστού του στην πρόθεση (από 6,3% στο 8,2%), ενισχύοντας την εκτίμηση ότι έχει αποκτήσει ενδιαφέρουσα δυναμική με αφορμή το συναισθηματικό φορτίο από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά και την νέα τροπή που πήρε η μάχη της ηγεσίας.

Μάλιστα, στη μέτρηση για το ποιος μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρείται καταλληλότερος με ποσοστό 34,1% στο σύνολο των ψηφοφόρων (ασχέτως κομμάτων δηλαδή), που λένε ότι θα πάνε στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου και 32,1% στους ψηφοφόρους του Κινήματος που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί με ποσοστά 26,5% και 28,9% αντίστοιχα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έπεται με 25,9% και 26,9%.

Με δεδομένο ότι ουδείς μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια πόσοι και ποιοι θα πάνε στις κάλπες, πρόκειται δηλαδή για ένα εκλογικό σώμα απροσδιόριστο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι σαφές ότι μόνο τάσεις και διαθέσεις καταγράφονται αυτή την ώρα με την αίρεση του ευμετάβλητου στοιχείου.

Αναλυτικά τα στοιχεία για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Η Marc μέτρησε σε δύο πεδία τις διαθέσεις για την μάχη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Το πρώτο είναι οι ψηφοφόροι, που ασχέτως της κομματικής τους προτίμησης στις εθνικές εκλογές, δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις 5/12 και το δεύτερο είναι οι ψηφοφόρου του ΚΙΝΑΛ το 2019, που λένε το ίδιο.

Προηγείται και τις δύο κατηγορίες ο Ανδρέας Λοβέρδος με 31,6% και 29,5%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26,1% και στα δύο σώματα, με τον Γιώργο Παπανδρέου να ακολουθεί με 24,3% και 25,9% αντίστοιχα. Ο Χάρης Καστανίδης έχει 5% και 5,6% αντίστοιχα, ο Παύλος Χρηστίδης 3,8% και 3,5% και ο Παύλος Γερουλάνος 3,2% και στις δύο κατηγορίες.

Στα δυνητικά ζευγάρια του δεύτερου γύρου, ο Ανδρέας Λοβέρδος κερδίζει τον Γιώργο Παπανδρέου με 54,6% έναντι 35,1% στην πρώτη κατηγορία και 53,5% έναντι 37,2% στο δεύτερο πεδίο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επίσης κερδίζει τον κ. Παπανδρέου με σκορ 60,2%-33,8% στο πρώτο σώμα και 58,7%-36,2% στο δεύτερο.

Περισσότερο αμφίρροπό είναι το ζευγάρι Ανδρουλάκη – Λοβέρδου. Στο πρώτο εκλογικό σώμα είναι 47,6%-43,5% και στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ ο συσχετισμός πάει στο 48,7% έναντι 42,4%, υπέρ του ευρωβουλευτή και στις δύο περιπτώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉  Αυτός είναι ο καθηγητής τένις που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων

Ωστόσο, στην παράσταση νίκης προηγείται ο κ. Παπανδρέου με 34,2% και 36% στα δύο εκλογικά σώματα. Ο κ. Λοβέρδος ακολουθεί με 31,2% και 30,7 αντίστοιχα, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης είναι τρίτος εδώ με 20,4% και 21%.

Στις δημοτικότητες ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 83,9% θετικές γνώμες και μόλις 11% αρνητικές, ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 74,6% θετικές και 24,6% αρνητικές, ο Παύλος Γερουλάνος με συσχετισμό 659,1% και 31,9%, ο Παύλος Χρηστίδης με 58,7% και 29,1%, ο Χάρης Καστανίδης με 53,4% και 40,4%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου είναι τελευταίος με 52,3% θετικές γνώμες και 45,7% αρνητικές.


Οι πίνακες της δημοσκόπησης δημοσκόπηση

δημοσκόπηση

δημοσκόπηση

δημοσκόπηση

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ