Jumbo: Ο Απόστολος Βακάκης προχωρά τελικά σε μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών μετά από τις αντιδράσεις - celebs.gr

Breaking

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Jumbo: Ο Απόστολος Βακάκης προχωρά τελικά σε μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών μετά από τις αντιδράσεις

featured image

Σε αύξηση των μισθών 2% + 2% θα προχωρήσει η Jumbo από την 1η Ιανουαρίου 2022, μία κίνηση που έρχεται μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η αποκάλυψη του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του ομίλου.

Με αυξήσεις που ξεπερνούν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες της αύξησης που αποφάσισε για τον βασικό μισθό η κυβέρνηση, απαντά ο Απόστολος Βακάκης στην κριτική που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα μετά τη δημοσιοποίηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Jumbo.

Με εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζόμενους της αλυσίδας ο Πρόεδρος της Jumbo ανακοίνωσε ότι εκτός της αύξησης 2% στο εθνικό νομοθετημένο κατώτατο μισθό, θα χορηγήσει για το σύνολο του έτους επιπρόσθετη αύξηση 2% μηνιαίως.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Στάθης Παναγιωτόπουλος: Έφυγε από την Ελλάδα με τη σύζυγό του (video)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σάλος με βίντεο του Στάθη Παναγιωτόπουλου

Σε περίπτωση δε που λόγω των συνθηκών η κυβέρνηση αποφασίσει εντός του 2022 και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, τότε ο κ. Βακάκης δεσμεύεται να αναπροσαρμόσει τον κατώτατο μισθό ώστε να συνεχίσει να είναι 2% πάνω απ’ τον εθνικό κατώτατο.

Το σημείωμα προς τους εργαζόμενους της Jumbo 

«Η Jumbo θα ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς όλους τους εργαζόμενους για την αγάπη, την αφοσίωση και την πολύτιμη στήριξη που έχετε επιδείξει. Χάρη σε σας η επιχείρησή μας ανταποκρίνεται στις μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες των καιρών, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας και των ανατιμήσεων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και συνεχίζει να υπηρετεί τον αποστολή της, δηλαδή την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της στις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Οι εργαζόμενοι είναι το πρόσωπο της επιχείρησής μας και δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό ακόμη και υπό τις παρούσες, δυσμενείς συνθήκες.


Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η Jumbo εκφράζει σήμερα έμπρακτα την ευγνωμοσύνη της. Στα πλαίσια της εξαγγελθείσας πρόθεσης για αύξηση του εθνικού νομοθετημένου κατώτατου μισθού σε ποσοστό 2%, η Jumbo ανακοινώνει ότι εκτός από το 2% του Κράτους, θα δοθεί ως έκτακτη αμοιβή επιπλέον 2% μηνιαίως στο προσωπικό της και με ημερομηνία ισχύoς την 01.01.2022.

Σε περίπτωση δε που εντός του έτους 2022 ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός αυξηθεί (για δεύτερη φορά) σε ποσοστό συνολικά άνω του 4%, η Jumbo θα καταβάλει, ως έκτακτη παροχή, και την διαφορά της αύξησης αυτής στους εργαζομένους της αναδρομικά από 01.01.2022.

Η Jumbo ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων της.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά !

Απόστολος- Ευάγγελος Βακάκης

Πρόεδρος Δ.Σ.»

Η ανακοίνωση της εταιρίας 

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες η Jumbo συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, μακριά από «μικροπολιτικά παιχνίδια», πιστή στις αρχές και αξίες της, έχοντας ως πολύτιμους συμμάχους της τους πελάτες και τους εργαζομένους της, με τους οποίους έχει, καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας της, αναπτύξει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Η Jumbo διαψεύδει κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς που αναπτύσσονται σε διάφορα συνδικαλιστικά φυλλάδια σχετικά με τη δήθεν ύπαρξη παράνομων διατάξεων στον Κανονισμό Εργασίας της και δηλώνει ότι άπασες οι προβλέψεις αυτού συνάδουν με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας, κάτι αυτονόητο αφού διαφορετικά δεν θα είχαν εγκριθεί από την Πολιτεία.

Ειδικά σε ότι αφορά το φερόμενο δικαίωμα της εταιρείας να περικόπτει το ¼ του μηνιαίου μισθού των εργαζομένων, όλοι γνωρίζουν ότι, πέραν του εξωφρενικού του ισχυρισμού, κάτι τέτοιο ούτε ισχύει ούτε θα μπορούσε ποτέ να ισχύσει βάσει του κώδικα αξιών και αρχών της Jumbo.

Τέλος, στα πλαίσια της προσπάθειάς της να δοθεί οριστικό τέλος στο πνεύμα παραπληροφόρησης, η Jumbo δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχει ζητήσει να λειτουργήσουν τα καταστήματά της την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, όπως και να λειτουργούν τις Κυριακές γενικότερα, με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες λειτουργούν οι ανταγωνιστές της. Ευχόμεθα σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος». [/expander_maker]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου