"Πάγωσε" ο Ευαγγελάτος με τον ερευνητή Παυλάκη: "Λένε ψέματα για τον κορωνοϊό" - "Με κόψανε" (Vid) - celebs.gr

Breaking

"Πάγωσε" ο Ευαγγελάτος με τον ερευνητή Παυλάκη: "Λένε ψέματα για τον κορωνοϊό" - "Με κόψανε" (Vid)

featured image

Η τοποθέτηση του ερευνητή-γιατρού από τις ΗΠΑ… σόκαρε τον παρουσιαστή του MEGA, καθώς εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν αρκετοί συνάδελφοί του. Μάλιστα, μετά το τέλος της παρουσίας του στην εκπομπή, ανέφερε στα social πως δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει την παρουσίασή του.

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και για τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Της κακομοίρας στην Πάτρα – Η ξαναμμένη ώριμη στο μπαλκόνι και το “ρόζ βίντεο”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ο άγνωστος Γιωρίκας Πηλίδης . Η πείνα, ο ρατσισμός, το Super market και τα μετάλλια

Ο κ. Παυλάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν είναι καθόλου προστατευμένοι από τη νόσηση με μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο είναι αρκετά προστατευμένοι για βαριά νόσηση, αν έχουν κάνει την τρίτη δόση πρόσφατα.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά για τη μετάλλαξη Όμικρον, γιατί στη Νότια Αφρική είναι καλοκαίρι, με διαφορετική πληθυσμό, οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές, ενώ και η Βρετανία δεν είναι παράδειγμα για την Ελλάδα. Αυτά δεν είναι παραδείγματα που ταιριάζουν στην Ελλάδα. Όσοι ισχυρίζονται πως γνωρίζουν τι κάνει η μετάλλαξη Όμικρον, να τους ρωτάτε και πώς τα ξέρουν. Γιατί εγώ δεν ξέρω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και η Όμικρον και η Δέλτα -που ευθύνεται για τους καθημερινούς θανάτους στην Ελλάδα- δεν σταματάνε με τίποτα, εκτός από το σταμάτημα των επαφών» υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα «τσουνάμι κρουσμάτων» στη χώρα μας.

Σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου, για όσους ισχυρίζονται πως η Όμικρον είναι η αρχή του τέλους, σχολίασε: «Ας πάμε παρακάτω, δεν απαντάω πια σε τέτοιες ερωτήσεις, γιατί δεν την ξέρουν την απάντηση και όσοι τα λένε αυτά. Αυτό χρησιμοποιείται σαν διακαιολογία για να μη γίνεται τίποτα. Πρέπει να καταλάβουμε τι έγινε σήμερα. Αυτό είναι το τσουνάμι. Περπατάς στην ακροθαλασσιά αμέριμνος, οι υπεύθυνοι σου λένε ότι είναι όλα καλά, έρχεται το τέλος πανδημίας, λίγες μέρες ακόμα και είμαστε οχυρωμένοι, ότι όλα είναι υπό έλεγχο και σε βαράει το τσουνάμι με 21.000 κρούσματα από τη μία μέρα στην άλλη»


Αναφορικά με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι θα πρέπει να επικρατήσει η «σοφία των ειδικών». «Το καθήκον της Ελλάδας και των κυβερνώντων ήταν να αποφύγει την τύχη της Πορτογαλίας τον περασμένο χρόνο, όταν έκαναν «ελεύθερα Χριστούγεννα» και μετά είχαν τσουνάμι κρουσμάτων» πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Παυλάκης συνέχισε λέγοντας ότι «δυστυχώς τα μέτρα έπρεπε να παρθούν το φθινόπωρο. Όπως τα μέτρα ενάντια στις πυρκαγιές τα παίρνεις την άνοιξη και όχι το φθινόπωρο γιατί κινδυνεύεις να είναι κατόπιν εορτής. Η ζημιά έγινε. Από εδώ και πέρα τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν αγνοούμε τον ιό. Μπορεί να λέμε ό,τι θέλουμε αλλά ο ιός κάνει τη δουλειά του. Αν αγνοήσουμε τον εχθρό μπορούμε να καταστραφούμε. Δεν μπορούμε να λέμε πριν 1-2 μέρες ότι η επιδημία στην Ελλάδα είναι κάτω από απόλυτο έλεγχο. Αυτό δεν νομίζω να το είπε κανείς ειδικός από την επιτροπή» .

Παράλληλα τόνισε ότι είναι ντροπή να λέγεται ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι αβλαβής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός ερευνητής με ανάρτησή του στο Facebook κατήγγειλε ότι κόπηκε ξαφνικά από το Mega όταν εξηγούσε τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Ο Γιώργος Παυλάκης με δεύτερη ανάρτηση ανέλυσε τι πρέπει να γίνει:

  • «Ό,τι έγινε έγινε, από δω και πέρα προχωράμε γρήγορα με τις αναγκαστικές συναινετικές διαδικασίες (όχι με κενές διακηρύξεις)
  • Σεβόμαστε τη δύναμη του ιού και καταλαβαίνουμε ότι έχουμε μπροστά μας Μαραθώνιο. δεν καλλιεργούμε ψεύτικες ελπίδες ότι τελειώνουμε.
  • Ακυρώνουμε άμεσα όλες τις συναθροίσεις και εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους για ρεβεγιόν, διασκέδαση, τραπεζώματα με διψήφιο αριθμό ατόμων. Οι αναγκαίες συγκεντρώσεις λίγων ατόμων γίνονται μετά από σελφ τεστ για όλους. Σήμερα το καθήκον είναι να μετριάσουμε το τσουνάμι, όχι να καταναλώσουμε.
  • Δεν μπαίνουμε σε εσωτερικούς χώρους που δεν ελέγχουμε. Αν χρειάζεται, μπαίνουμε με καλή μάσκα, ξέροντας ότι η μάσκα μπορεί να ελαττώσει τη μετάδοση αλλά δεν είναι εγγύηση.
  • Κρατάμε καραντίνα 5 μέρες για τα κρούσματα. Γυρνάμε στη δουλειά με ενισχυμένες προφυλάξεις ώστε να λειτουργήσει η οικονομία και να πέσουν τα κρούσματα».

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ