Το Τέρας - Αυτό είναι το πιο ισχυρό εκχιονιστικό σε όλο τον κόσμο θα άνοιγε την Αττική Οδό σε μόλις 10 λεπτά - celebs.gr

Breaking

Το Τέρας - Αυτό είναι το πιο ισχυρό εκχιονιστικό σε όλο τον κόσμο θα άνοιγε την Αττική Οδό σε μόλις 10 λεπτά

featured image

Το πιο ισχυρό εκχιονιστικό στον κόσμο θα άνοιγε την Αττική Οδό σε 10 λεπτά

Το απόλυτο χάος δημιουργήθηκε χθες σε πολλές περιοχές της Αττικής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης,  με χιλιάδες πολίτες να περνούν ατελείωτες ώρες εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους.

Όλα αυτά όμως θα μπορούσαν εύκολα να είχαν αποφευχθεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Εκτός εαυτού ο Βαγγέλης Περρής με τον Γιώργο Πατούλη: «Θα έπρεπε να έχετε βάλει την ουρά στα σκέλια»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ποια «Ελπίς»; Έλληνες “σφίχτες” βγήκαν γυμνοί στα χιόνια για να το παίξουν παλικάρια!

Την περασμένη Παρασκευή έκανε το γύρο του ελληνικού διαδικτύου η είδηση που αφορούσε στην επιχειρησιακή προετοιμασία της περιφέρειας Αττικής ενόψει του σαρωτικού κύματος κακοκαιρίας που θα έπληττε τη χώρα.

«Συνολικά έχουμε 80 ετοιμοπόλεμα εκχιονιστικά οχήματα ενώ πριν από δύο χρόνια είχαμε με το ζόρι δεκαπέντε. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι και θα ανταποκριθούμε σε κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο», δήλωνε τότε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, αναφερόμενος κυρίως στους τύπους των δύο νέων υπερσύγχρονων οχημάτων, που χαρακτηρίστηκαν και ως «μηχανικά θηρία».

Τα εκχιονιστικά που θα έλυναν τα χθεσινά προβλήματα


Πρόκειται για τα τετρακίνητα μοντέλα SR1 και BV206. To πρώτο «φοράει» αντί για ρόδες ελαστικές ερπύστριες με τρεις κεφαλές και είναι εξοπλισμένο με διπλή λεπίδα στο εμπρόσθιο τμήμα του, ενώ έχει την ευχέρεια να κινηθεί με ασφάλεια οπουδήποτε και ανεξάρτητα από το ύψος του χιονιού.

Το BV206 είναι ερπυστριοφόρο δύο βαγονιών παντός καιρού. Μπορεί να κινηθεί σε περιοχή με πολύ χιόνι και ξεχωρίζει για τη δυνατότητα να μπορεί να μπει όλο μέσα στο νερό και να επιχειρήσει στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Το εκχιονιστικό των 2.200 ίππων

Ένα πραγματικό «τέρας» με ισχύ 2.200 ίππων αποτελεί το ισχυρότερο και ενδεχομένως το αποτελεσματικότερο εκχιονιστικό που έχει κατασκευαστεί ποτέ στον πλανήτη.

Ο λόγος για το εκχιονιστικό της Øveraasen με την κωδική ονομασία TV 2200, το οποίο εφοδιάζεται με δύο κινητήρες, η συνδυαστική λειτουργία των οποίων υπερβαίνει τους 2.200 ίππους.

Το εν λόγω «άρμα μάχης» ζυγίζει 40 τόνους και έχει μήκος 11,5 μέτρων, ενώ ο κινητήρας diesel της Mercedes-Benz που το κινεί, του επιτρέπει να αναπτύσσει την ιλιγγιώδη για το βάρος του ταχύτητα των 55 χλμ./ώρα (!), η οποία μειώνεται στα 40 χλμ./ώρα σε επιχειρησιακή δράση.

Οι δεξαμενές καυσίμου του εκχιονιστικού διαθέτουν χωρητικότητα 2.500 λίτρων, ενώ η ποσότητα των υδραυλικών υγρών που χρειάζεται για τη λειτουργία του φτάνει τα 650 λίτρα.

Παράλληλα, το TV 2200 έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει έως και 12.000 τόνους χιονιού ανά ώρα λειτουργίας!

Όπως αντιλαμβάνεστε, αν το κράτος είχε στη διάθεσή του ένα τέτοιο νορβηγικό θηρίο, η Αττική οδός θα είχε ανοίξει σε μόλις 10 λεπτά.

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ