«Ζητείται ρεσεψιονίστ νεαρή και όμορφη. Στο βιογραφικό στείλτε ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό. Μισθός 500€» - celebs.gr

Breaking

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

«Ζητείται ρεσεψιονίστ νεαρή και όμορφη. Στο βιογραφικό στείλτε ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό. Μισθός 500€»

featured image

Σάλος με σεξιστική αγγελία: Ψάχνουν ελκυστική ρεσεψιονίστ κάτω των 30 και ζητούν φωτογραφία με μαγιό

Την διενέργεια έρευνας με αφορμή μια σεξιστική αγγελία για τη θέση ρεσεψιονίστ ξεκίνησε το υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», η αγγελία μιας εταιρείας από τη Νάπολη προκάλεσε δυσφορία στο ιταλικό υπουργείο μετά τις έντονες αντιδράσεις στα social media από χρήστες να θεωρούν αδιανόητο -και δικαίως- ότι στο βιογραφικό τους, οι ενδιαφερόμενες θα έπρεπε εκτός από τα τυπικά προσόντα για τη θέση, να επισυνάψουν και μία ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Βιασμός Γεωργίας – Ανατροπή τελευταίας στιγμής: Νεος μάρτυρας την “ακυρώνει” – «Ήταν μια χαρά μετά το πάρτι»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Survivor – Τα γράφαμε. Οριστικό τέλος απο το ριάλιτι επιβίωσης ο Πηλίδης

Η αγγελία ανέφερε επίσης πως οι υποψήφιες θα έπρεπε να είναι κάτω των 30 ετών, να μιλούν άπταιστα αγγλικά, να έχουν δικό τους αυτοκίνητο και να διαθέτουν «φωτεινό χαρακτήρα και ελκυστική εμφάνιση».

Ο μισθός φτάνει μόλις στα 500 ευρώ

«Σας ζητούμε να μας στείλετε μια ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό, ή κάτι παρόμοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη αγγελία για τη θέση εργασίας, με μισθό που δεν ξεπερνούσε τα 500 ευρώ!


Μόλις οι χρήστες είδαν καταχωρημένη τη συγκεκριμένη αγγελία, η αντίδρασή τους ήταν τέτοια, που ανάγκασε την εταιρεία να την αποσύρει άρον-άρον.

«Πρόκειται για μία αλλόκοτη αγγελία», υποστήριξε η σύμβουλος εργασίας της Νάπολης, Τσιάρα Μαρσιάνι.

«Είναι σκανδαλώδης για πολλούς λόγους…ξεκινώντας από την αναζήτηση γυναίκας κάτω των τριάντα ετών και τον μισθό που είναι παράλογα ανεπαρκής για την δέσμευση και τις αρμοδιότητες», πρόσθεσε.

Η εταιρεία με έδρα τη Νάπολη, έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και σε ανακοίνωσή της στα ιταλικά ΜΜΕ, τόνισε ότι, «πράγματι η απαίτηση για φωτογραφία με μαγιό ήταν απρεπής» ενώ έριξε το μπαλάκι των ευθυνών σ΄έναν «υπάλληλο χωρίς εμπειρία» που υποτίθεται πως αυτός συνέταξε την αγγελία.

H υπουργός Εργασίας της Iταλίας, Άντρεα Ορλάντο, ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Το πρόβλημα του σεξισμού παραμένει… χρειάζεται να γίνει πολύ περισσότερη δουλειά για την ισότητα των φύλων», τόνισε η σύμβουλος Εργασίας της Νάπολης.

«Υπάρχουν τόσα πολλά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ειδικά σε μια πόλη όπως η Νάπολη, η οποία έχει πολύ χαμηλό ποσοστό γυναικών στην απασχόληση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ από το 2019, λιγότερο από το 50% των Ιταλίδων που μπορούν να εργαστούν από ηλικιακής πλευράς, κατέχουν μία θέση απασχόλησης.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε με την πανδημία του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Πολλές γυναίκες, επίσης, αναγκάζονται να παραιτηθούν αφού μείνουν έγκυες, καθώς δυσκολεύονται να συνδυάσουν καριέρα και οικογένεια, από τη στιγμή που υπάρχει έλλειψη οικονομικών εγκαταστάσεων παιδικής μέριμνας, σε συνδυασμό με τις τρομερά αδιάλλακτες συνθήκες στον εργασιακό τομέα. [/expander_maker]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου