Γιατί όλο και πιο πολλοί Ιάπωνες ουρούν καθιστοί - celebs.gr

Breaking

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Γιατί όλο και πιο πολλοί Ιάπωνες ουρούν καθιστοί

featured image

Ο αριθμός των Ιαπώνων ανδρών που παραδέχονται ότι κάθονται στο κάθισμα της τουαλέτας ενώ ουρούν αυξάνεται σταθερά από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και σήμερα πάνω από το 60% των ανδρών φέρεται να ουρούν καθιστοί.

Η Ιαπωνία φιλοξενεί τα πιο προηγμένα συστήματα τουαλέτας στον κόσμο, με αρκετούς κατασκευαστές να ανταγωνίζονται για την παροχή όλων των ειδών εξωφρενικών χαρακτηριστικών, όπως ενσωματωμένο ασύρματο internet ή την ικανότητα εξ αποστάσεως συλλογής και ανάλυσης δειγμάτων ούρων και στη συνέχεια αποστολή των αποτελεσμάτων σε επιλεγμένο νοσοκομείο.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σάλος με την Αθηνά Ωνάση: Στο φως η σεξουαλική ζωή και οι… προτιμήσεις της!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Survivor: Πανικός στον Άγιο Δομίνικο – Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Πιλίδης και Κατσαούνης (vid)

Για να μάθουν τι θέλουν οι άνθρωποι κι έτσι να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, κατασκευαστές καθισμάτων τουαλέτας όπως η Toto ή η Matsushita Electric Works πραγματοποιούν τακτικά έρευνες που αποκαλύπτουν μερικές περίεργες, αν και ενδιαφέρουσες, πληροφορίες. Για παράδειγμα, τα αποτελέσματα μιας έρευνας αποκάλυψαν πρόσφατα ότι οι περισσότεροι Ιάπωνες άνδρες ουρούν καθισμένοι στο κάθισμα της τουαλέτας.


Η τάση αυτή είναι τόσο διαδεδομένη που υπάρχει ακόμη και όρος για αυτούς, το «suwari-shon», ένα λογοπαίγνιο με τις ιαπωνικές λέξεις «suwari» που σημαίνει «κάθομαι» και «shonben» που σημαίνει «ούρα».

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2009 αποκάλυψε ότι η τάση ήταν πιο δημοφιλής στους νέους άντρες ηλικίας 25 έως 35 ετών, από αστικά κέντρα όπως το Τόκιο.

Τον περασμένο μήνα, μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία κατασκευής προϊόντων περιποίησης Lion Corp έδειξε ότι το 60,9% των ανδρών προτιμούσε να ουρεί καθιστό.

Ο κύριος λόγος που επικαλούνται οι suwari-shon για τη συνήθειά τους αυτή ήταν το χάος που προκαλείται από τα ούρα που πιτσιλάνε τα πάντα όταν ουρούν όρθιοι. Μερικοί ερωτηθέντες αναφέρουν επίσης το ότι δεν χρειάζεται τόσο καθάρισμα, ενώ άλλοι μιλούν για μεγαλύτερη άνεση στο κάθισμα της τουαλέτας και κάποιοι για τη δυνατότητα να χαζεύουν το τηλέφωνό τους ενώ ουρούν. Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι οι μητέρες και οι σύζυγοι ενθαρρύνουν τους άντρες των οικογενειών τους να καθίσουν για να αποφύγουν το περιττό καθάρισμα και στην πραγματικότητα υπάρχουν εταιρείες που φτιάχνουν αυτοκόλλητα που ενθαρρύνουν τους άνδρες να ουρούν καθισμένοι.

Παρόλο που οι υποστηρικτές του «tachi-shon» (όρθια ούρηση) ισχυρίζονται ότι το κάθισμα περιορίζει τη ροή των ούρων, η πλειονότητα των Ιαπώνων δεν φαίνεται να νοιάζεται πραγματικά.

sputniknews.

[/expander_maker]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου