«Κόκκινος Συναγερμός»: Νέα μετάλλαξη Deltacron εντοπίστηκε στην Κύπρο – Τα πρώτα στοιχεία και η ανησυχία - celebs.gr

Breaking

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

«Κόκκινος Συναγερμός»: Νέα μετάλλαξη Deltacron εντοπίστηκε στην Κύπρο – Τα πρώτα στοιχεία και η ανησυχία

featured image

«Κόκκινος συναγερμός» σήμανε με τη νέα μετάλλαξη Deltacron που καταγράφηκε σε 25 δείγματα θετικών περιστατικών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα του καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, δρ. Λεόντιος Κωστρίκης ταυτοποίησε το συγκεκριμένο στέλεχος. Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Τομές στα Γεγονότα» ανέφερε πως πρόκειται για την μετάλλαξη Deltacron η οποία ταυτοποιήθηκε σε 25 περιστατικά και φαίνεται ότι τα στελέχη έχουν γονιδιακό υπόβαθρο της μετάλλαξης Δέλτα.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σάλος με την Αθηνά Ωνάση: Στο φως η σεξουαλική ζωή και οι… προτιμήσεις της!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Survivor: Πανικός στον Άγιο Δομίνικο – Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Πιλίδης και Κατσαούνης (vid)

Νέα μετάλλαξη Deltacron: Πώς πήρε την ονομασία

«Βρίσκουμε σημαντικό αριθμό παραλλαγών που έχουν ταυτοποιηθεί μόνον στην Όμικρον η οποία έχει διαφορές από τα υπόλοιπα στελέχη, διότι το γονιδίωμά της έχει 30 διαφορετικές παραλλαγές. Από αυτές οι 10 παραλλαγές της Όμικρον εντοπίστηκαν στα περιστατικά που εντοπίσαμε στην Κύπρο. Υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον…», δήλωσε χαρακτηριστικά.


«Οι 25 ασθενείς στους οποίους εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, οι 11 ήταν νοσηλευόμενοι και 14 άτομα αφορούν τον γενικό πληθυσμό. Η συχνότητα εύρεσης της νέα μετάλλαξης σε νοσηλευόμενους ήταν υψηλότερη παρά σε άτομα που δεν ήταν νοσηλευόμενοι. Μπορούμε να πούμε πως η συσχέτιση της Deltacron με την νόσο που απαιτούν νοσηλεία δεν είναι τυχαία» πρόσθεσε.

Ο δρ. Κωστρίκης ανέφερε τέλος πως η νέα μετάλλαξη ονομάστηκε έτσι επειδή αφορά τα στελέχη Δέλτα και Όμικρον. «Υπήρχαν ψίθυροι που μίλησαν για τέτοια μετάλλαξη αλλά δεν έχει ταυτοποιηθεί σε καμία χώρα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως είναι νωρίς ακόμα για να καταστεί σαφής κατά πόσο η νέα παραλλαγή είναι μεταδοτική.

[/expander_maker]
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου